Interaktivni dodatki:


Datum: 14. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

5 najslabših stvari, ki nas delajo utrujene

Bodite pozorni na živila, ki vsebujejo temne kalorije. Veste, kaj je to?

Pravijo, da temne kalorij imajo tista živila, ki nas delajo utrujene. Čeprav se zdi, da lahko ličila prikrijejo slabo volje in razpoloženje, pa tega dejansko ni mogoče skriti. Temne kalorij so tiste, ki vas naredijo zagrenjene in slabe volje. Če pa vas tako razpoloženje ulovi že zjutraj, se boste težko rešili slabega začetka. Najboljši recept torej je, da se izogibate vsaj tem petim starem:

1. Sol
Čeprav sol v hrani nujno potrebujemo, pa zadnje čase pretiravamo s količino. Sol izsuši kožo, kar vas naredi utrujene. Zato bi morali izbirati živila z nizko vsebnostjo natrija, še boljše pa je, da namesto soli pri kuhi uporabljate začimbe. Začimbe imajo namreč poleg bogatejšega okusa še stotino drugih koristnih vplivov na naše zdravje.

2. Umetna sladila
Sladkor je nevaren, umetna sladila pa še bolj. Razlog je v pretiravanju! Umetna sladila so v zadnjih letih postala tako popularna in pogosta, da se jim težko izognemo. Poleg tega nas delajo napihnjene, zabuhle, kar še dodatno poslabša naš videz. Zato je veliko boljše, če izbirate stvari, ki nimajo ne dodanega sladkorja in ne dodanih umetnih sladil. Naravni sladkor je še vedno najboljši in tudi z njim ni dobro pretiravati.

3. Alkohol
Alkohol dehidrira organizem in absorbira sijaj, ki vam je ostal na koži. Edina rešitev je, da pijete veliko vode. Tudi naslednji dan!

4. Ocvrta hrana
Vse, kar je ocvrto, zelo slabo vpliva na videz kože. Ocvrta hrana je namreč polna olj in nenasičenih maščob, kar pomeni, da vam maši arterije, to pa je glavni vzrok, daste videti utrujeni, nejevoljni in brez energije. Poleg tega ocvrta hrana še redi in povzroča kup drugih težav. Edina rešitev je, da ne jeste ocvrte hrane.

5. Zamrznjeno predelano meso
Ni hujšega, kot zamrznjeni konzervansi. Te nevarnosti so najpogosteje v klobasah in slanini ter seveda v mletem mesu. Edina rešitev je, da ne jeste mesa. in mesnih proizvodov.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani