Interaktivni dodatki:






Datum: 18. MAR 23 - RECEPTI

Zdrav oves z jagodami

Predstavljamo vam preprost recept za zajtrk, ki pa ga morate pripraviti že nocoj ...

Zjutraj se nam vsem nekam mudi, zamujamo in povsem po nepotrebnem se spravljamo v stres, ko pa lahko najpomembnejšo stvar naredite že nocoj.

Ovseni kosmiči spadajo med zdrav in enostaven zajtrk, ki pa si ga lahko pripravimo že dan prej. To je pomembno iz več razlogov, kajti le tako lahko v ovsu zadržimo vse zdrave sestavine. Bistvo tega zajtrka pa je, da mešanico pripravimo že nocoj, potem pa jo pustimo stati vsaj 6 ur, da se oves omehča in okusi združijo.

Smiselno je narediti mešanico ovsenih kosmičev, jagod narezanih na drobne kocke in jogurta. Namesto jogurta lahko uporabite tudi mleko (eksperimentirajte s katerokoli rastlinsko alternativo), grški jogurt ali kefir.

Tudi namesto jagod lahko uporabite banane, mango, borovnice ali katerokoli domačo sadno marmelado (samo, da v njej ni konzervansov).

Vse sestavine zmešajte in postavite čez noč v hladilnik. Do jutra se bo oves zmehčal, dal pa vam bo obilo energije, predvsem pa vam zagotovil dolgo sitost.

Zjutraj lahko mešanici dodate nekaj svežega sadja (priporočamo borovnice), ali nekaj hrustljavih granol in uživajte. Tako pripravljen zajtrk je veliko bolj zdrav, kot katerikoli industrijski nadomestek.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani