Interaktivni dodatki:






Datum: 17. MAR 22 - DOBRO JE VEDETI

Kaj se zgodi, če daste surov krompir na kožo

Kdo bi si mislil, da je lahko krompir izjemno učinkovito in vsestransko zdravilo. Le prav ga je potrebno uporabiti.

Krompir je poln vitaminov in mineralov, ki še posebej pridejo do izraza, če surov krompir položite na kožo. Dovolj je, da krompir operete, narežete na kolobarje in pritisnete na suho kožo. Krompir imejte 10 do 20 minut, potem pa lahko krompir menjate, na koncu pa sperite s toplo vodo in pustite, da se koža posuši. Ne uporabljajte brisač.

Krompirjev sok ima veliko vitaminov B (cel kompleks), ki blagodejno vplivajo na kožo, jo ščitijo pred gubami in poškodbami na soncu. Vitamini B tudi preprečujejo razbarvanje kože, preprečujejo vnetja, vlažijo ...

Podoben vpliv ima tudi vitamin C, ki ga je v surovem krompirju veliko. Vitamin C ščiti telo pred prostimi radikali, preprečuje opekline, pomaga pri celjenju ran, odpravlja akne in vlaži suho kožo.

Zelo pomembne so tudi kovine. Pomanjkanje železa slabi kožo, ki jo lahko osvežite prav s krompirjem. Fosfor je pomemben za popravilo telesnih tkiv in celic. Kalcij preprečuje staranje kože in pomaga pri hidrataciji kože. Kalij je bistven za izgradnjo veznega tkiva, celjenje ran, spodbuja regeneracijo kolagena in elastina.

Babice vedo povedati, da krompir zbija vročino, če ga čez noč daste na stopala. Pomaga tudi, če ga čez noč pustite za zateklih sklepih (artritis, revma, fizične poškodbe).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani