Interaktivni dodatki:






Datum: 17. MAR 22 - ZANIMIVOSTI

S katerim športom se ukvarjati po karanteni?

Koronavirus je pustil posledice. Nekatere celo pozitivne. Stvari, ki so jih ugotovili strokovnjaki vas bodo presenetile.

Strokovnjake so karantene zaradi različnih virusnih bolezni prisilile, da so se natančneje poglobili v gibalne navade ljudi, pri tem pa so se dokopali do ugotovitev, ki jih verjetno še dolgo ne bi vedeli.

Najpomembnejša spoznanja so vezana na sprehode. Hoja je najbolj optimalen način gibanja in vsak dan bi morali hoditi toliko minut, kot imamo let. To pravilo velja do 66. leta starosti, potem pa vztrajajte kolikor lahko. Če se tega držite, lahko v tem času izgubite 3-krat toliko kalorij, kot imate kilogramov (če imate 80 kilogramov in hodite 50 minut, boste izgubili 275 kalorij). Zato je hoja zelo dober recept tudi za hujšanje.

Najboljši šport po karanteni pa vendarle ni tek (je šele na drugem mestu), ker ga je prehitel badminton!

Badminton je premagal vse ostale športe, ker ga lahko igramo na prostem, ker uporabljamo največ različnih mišic, ker lovimo žogico na različnih višinah in, predvsem, ker šteje gibanje celotnega telesa (ne trpijo samo določeni sklepi, drugi pa ne). Badminton je pristal na vrhu tudi zato, ker v njem nimamo stikov drug z drugim.

In še nekaj je pomembno ...

Če se pomerite s svojim vrstnikom, je dovolj 20 minut aktivne igre badmintona na dan. V tem času se boste tako razgibali, kot bi tekli eno uro ali bili dve uri na sprehodu.

Predlagamo, da se za to pomlad opremite s primernimi loparji ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani