Interaktivni dodatki:






Datum: 11. MAR 24 - ZANIMIVOSTI

Človeštvo bo kmalu moralo spremeniti prehrano

Trendi kažejo, da bo čez 30 let zdrava hrana na voljo samo bogatim. To bo praznik za proizvajalce in trgovce in groza za medicino.

Britanska znanstvena revija za področje splošne medicine Lancet je nedavno objavila precej črnogledo napoved, ki se ji še lahko izognemo.

Podatek, ki najbolj bode v oči, je 11 milijonov umrlih na leto po celem svetu, ki kljub dovolj hrane umre zaradi podhranjenosti. To je nedoumen dokaz, da je veliko bolj pomembna kakovost hrane, kot količina. In kakovost iz leta v leto pada.

Med najpomembnejše ukrepe, ki jih lahko storimo danes, da bi se izognili katastrofi jutri, je, da zmanjšamo porabo mesa za 80 %, porabo sladkorja in maščob za 60 %. Danes pojemo več sladkorja in maščob, kot sadja in zelenjave.

Leta 2050 bo na Zemlji 10 milijard ljudi, večina bo jedla visokokalorično hrano z veliko ogljikovimi hidrati, večina hrane bo industrijsko procesirane. Vse z namenom, da jo bo čim več, a bo hranilno izredno revna.

Ker števila ljudi ni mogoče ustaviti (to ni uspelo niti virusom), je edina rešitev, da povečamo število plantaž z oreščki, žitom in zelenjavo.

Danes še imamo čas, da rešimo svet.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani