Interaktivni dodatki:






Datum: 11. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

Proti rezancem, testeninam in klobasam

Vse več nutricistov se pridružuje iniciativi, da bi morali prepovedati, ali pa vsaj omejiti, uživanje teh živil. Veste, zakaj?

Prehranjevanje z rezanci, testeninami in klobasami povzroča celo vrsto bolezni, pri otrocih pa celo nepravilen razvoj, zato bi morali njihovo uživaje omejiti na samo 2-krat na teden. Še boljše bi bilo tako hrano za otroke v celoti prepovedati.

Starši imajo veliko in pomembno vlogo pri oblikovanju prehranskih navad otrok. Če se otrok v mladosti nauči jesti torte, čokolade in sladkarije, se bo moral v preostalem delu življenja temu odreči, ali pa vsaj omejiti. Bolezni, kot sta sladkorna bolezen in debelost, postajajo vse bolj obremenilna za zdravstvene sisteme, problem pa je rešljiv že, če rezancev, testenin in klobas ne bi jedli v večernih urah - to velja tako za odrasla, kot tudi otroke.

Problem take hrane je, ker ni uravnotežena. Že res, da lahko z njo potešimo trenutne želje, na dolgi rok (nekaj ur) pa to ne reši nobene težave, kaj šele, da bi nas nasitila.

Pri otrocih je ta problem še večji.

A največji problem prehranske politike je prav osveščenost. Pri odraslih le redki prisluhnejo potrebam (svojega) telesa, pri otrocih pa gre že za odraščanje in razvoj. Poleg tega pa bodo navade, ki jih bodo pridobili v mladosti ponavljali v starosti.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani