Interaktivni dodatki:






Datum: 10. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

Nam lahko kislo sadje zakisa telo?

Marsikdo zmotno misli, da kislo sadje zakisa telo. Ni res! Res pa je nekaj drugega ...

Kemija prebave kaže, da temu ni tako. Kislo sadje ne zakisa organizma!

Nasprotno!

Sadje vedno ustvari bazično okolje v telesu, glavni dejavnik, katero živilo ustvari bazično ali kislo okolje so namreč vitamini in minerali, ki jih najdemo v hrani. Že res, da ki slo sadje ne ustvari tako bazičnega okolja, kot denimo zelje in podobna zeleno-listnata zelenjava, a to ne pomeni, dasi lahko s sadjem zakisamo telo.

Večina naših celic potrebuje transportni medij od nevtralnega do rahlo alkalnega in tega je v sadju na pretek. Četudi bi jedli samo alkalno hrano, se zgodi, da se celice zakisajo, kar ne povsem normalni in naravni pojav. celice se čistijo in regenerirajo, zato je pomembno, da je naše okolje čim bolj nevtralno, sodobna hrana pa nas pogosto postavlja na preizkušnjo.

In ne samo hrana!

Celice se lahko zakisajo tudi zaradi premalo gibanja, premalo spanja, zaradi stresa, zaradi neprijetnega vira bolečine, zaradi najrazličnejših vnetij ...

Telo zakisa tudi alkohol (nevarni so lahko že mali odmerki - no, alkohol v pecivu je strupen zaradi sladkorja in ne alkohola). Telo zakisata tudi čaj in kava.

Pri sadju pa vse stvari niso tako preproste. Edina sadna stvar, ki zakisa telo, so sokovi. Pa ne zaradi sadja, pač pa zaradi kemikalij, ki jih dodajo proizvajalci, da dosežejo daljšo obstojnost.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani