Interaktivni dodatki:


Datum: 2. MAR 22 - DOBRO JE VEDETI

Čaji z največjim učinkom pomlajevanja

Skodelica čaja je znana po sproščujočih in čistilnih učinkih, če le kombinirate prava zelišča. Veste kakšna?

Za čaje vemo, da so eni najboljših naravnih pripomočkov proti staranju kože. Čaji so dobri ne samo zaradi okusa, pač pa tudi topline, ki jo dajejo. To pa so najpomembnejše lastnosti, da so čaji tako zdravi. Skodelica tako daje energijo, blagodejno vpliva na množico notranjih procesor in seveda tudi na lepoto.

Predstavljamo vam najboljše čaje, ki pomirjajo kožo in jo delajo svežo in sijočo:

Zeleni čaj
Ima veliko antioksidantov (zlasti katehinov in polifenolov), veliko mineralov (zlasti kalcija, kalija, fosforja in magnezija), vitaminov (še posebej vitamine B, C in E) ter klorofila. Vse to ščiti kožo pred UV poškodbami, hkrati pa razstruplja in odpravlja akne.

Matcha čaj
Gre za fino mlet prah iz posebej predelanih listov zelenega čaja. Liste Matcha čaja poberejo 3 do 4 tedne pred žetvijo in jih sušijo v senci. Stebla in žile pred mletjem odstranijo. Čeprav gre za isto rastlino, kot pri zelenem čaju, pa se njuno uživanje močno razlikuje. Matcha čaj je v bistvu zeleni čaj raztopljen v vroči vodi ali mleku. Zato so njegovi učinki toliko večji in intenzivnejši.

Beli čaj
Mnogi verjamejo, da ima beli čaj močnejše učinke, kot zeleni ali črni čaj. Z naborom antioksidantov, ki jih najdemo v njem, deluje beli čaj izredno očiščevalno in antioksidativno. Spodbuja celjenje rad, odpravlja akne, vlaži kožo in s tem preprečuje nastajanje gub, najpomembnejša pa so kolagenska vlakna, k so izjemnega pomena za elastičnost kože. Ne pozabit, da bi morali vsak dan popiti vsaj liter belega čaja, da bi se po enem tednu poznala razlika ...

Oolong čaj
Tudi oolong čaj je iz rastline, kot so zelen, bel in črni čaj. Razlika je samo v načinu priprave. Oolong čaj dobimo, ko se listi čajevca na soncu začno sušiti. To povzroči delno oksidacijo, kar spodbudi očiščevalne procese, to pa izboljša zdravje koče, las in zob! Med vsemi čaji mnogi verjamejo, da delujejo oolong čaji najbolj pomlajevalno.

Črni čaj
Redno pitje črnega čaja spodbuja regeneracijo kože, s tem pa preprečuje njeno staranje. Črni čaj ne samo, da izboljšuje elastičnost, pač pa jo tudi krepi, ker vsebuje encim, ki izboljšuje čvrstost kože. Črni čaj po krivici v mnogih deželah podcenjujejo, pa ne vedo zakaj.

Rooibos čaj
Roiboos čajem pravijo tudi rdeči čaj, pridobiva pa se iz istoimenske južno afriške rastline. Zanimiv je, ker ne vsebuje kofeina in ga edinega lahko uživate pred spanjem. Je bogat z antioksidanti, vitaminom C, ugodno vpliva na sijaj in mladostnost kože, japonska raziskava pa je potrdila, da zmanjšuje srbečico, ki je posledica dermatitisa.Čaji z največjim učinkom pomlajevanja
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani