Interaktivni dodatki:






Datum: 7. FEB 23 - DOBRO JE VEDETI

Naravni energijski napitek. Ga poznate?

Športniki so ga pred nekaj desetletji veliko pili, potem pa se je na ta običaj skoraj pozabilo ...

Znano je, da sok kislih kumaric zmanjšuje krče, znižuje visoko temperaturo in s svetlobno hitrostjo regenerirajo mišice.

Študija pred pol stoletjem, se je skoncentrirala samo na športnike in od tedaj velja sok kislih kumaric za najboljši naravni regenerator za športnike, na vse ostale pa se je hitro pozabilo. V raziskavi je namreč sodelovalo 635 testirancev. Eni so dobili običajno vodo, drugi kisle športne napitke, manjša skupina pa kumarični sok. Analizo so večkrat ponovili in vsakič anketirance prosili, naj telovadijo, dokler ne bodo začutili krčev in vsakič znova so tisti s sokom kumar ostali najdlje.

Sok vloženih kumar ima namreč veliko natrija in elektrolitov, zato pospešuje obnavljanje mišic. Tekočina, ki se izgubi med potenjem, se nadomesti s tekočino polno zdravih mineralov in drugih koristnih elementov, to pa preprečuje nastanek krčev in preprečuje dehidracijo. Če primerjamo sok kislih kumar, je učinek na organizem veliko močnejši, boljši in kvalitetnejši od najboljših športnih napitkov, kar jih danes poznamo, pa še sladkorja ni nič v njem.

Ko boste naslednjič spraznili kozarec kislih kumar, soka nikar ne zlijte v stran, pač pa kozarec shranite v hladilnik in ga prihranite za trenutke intenzivnega treninga.

Poskusite. Telo vam bo hvaležno ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani