Interaktivni dodatki:






Datum: 8. FEB 23 - DOBRO JE VEDETI

Kdo je bil prej Novak Đoković ali sok iz zelene?

Čeprav je težko izbrati, kdo je bil prej in kdo je koga kopiral ali posnemal, pa je nekaj jasno: sok iz zelene je zadnji dve leti dobil neverjetno pozornost. Preverite zakaj ...

Srbski tenisač Novak Đoković že nekaj časa buri tabloidne medije, ker s svojim načinom prehrane vzbuja ogromno pozornosti. Deloma tudi zato, ker je za mnoge najboljši tenisač vseh časov, deloma pa tudi zato, ker njegovi "recepti" temeljijo na preprostih in neverjetno učinkovitih nasvetih. Mnogi danes rečejo, da so vse to vedeli, a držal se jih ni nihče.

Zelenin sok

Celo sam Novak se pohvali, ker se po jutru dan pozna, zato vsak dan začne s kozarcem zeleninega soka. Za sok zelene pravi, da je to njihova družinska pijača, ker jo je že več desetletij pripravlja njegova žena, pijejo pa ga tudi otroci. Novak pravi, da je najboljši zelenin sok v kombinaciji z jabolkom ali kumaro.

Zelena je namreč posebna prehranska rastlina z mnogimi zdravilnimi lastnostmi, zanimiva pa je še posebej zato, ker raste tudi v povsem divjem okolju. Zeleno so že pred stoletji vzgajali na mnogih vrtovih, pozornost pa je pritegnila predvsem zato, ker so jo ljudje lahko uporabljali tudi pozimi. Predvsem zato so o zeleni govorili, da krepi imunski sistem in šele pred nekaj desetletji je znanost to tudi potrdila.

V naših krajih zeleno še vedno najpogosteje uporabljamo kot začimbo, ali kot dodatek h glavnim jedem, kot samostojna jed pa ni prav pogosta, čeprav analize kažejo, da vsebuje izjemne količine zdravju pomembnih elementov. Še najpogosteje se uporablja prav sok zelene, ki zadnje čase pridobiva na popularnosti (ja, Novakov sindrom).

Sok zelene čisti jetra, čisti organizem, zmanjšuje tveganja za nastanek Alzheimerjeve bolezni (celo 76 % manj!).Sok zelene je namreč bogat z luteolinom, ki je flavonoid, ki zdravi vnetja, preprečuje možganske bolezni, izboljšuje kognitivne funkcije ter ščiti in krepi spomin.

Poskusite!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani