Interaktivni dodatki:


Datum: 7. FEB 24 - DOBRO JE VEDETI

Ta sok ima boljše učinke, kot sveže sadje

Samo v enem primeru je bolje popiti sok, kot pojesti sveže sadje. In to v tem primeru ...

Da bi sok imel močnejši in večji učinek od svežega sadja, se sliši neverjetno, a v primeru češnjevega soka je tako. Češnjev sok ima namreč več pozitivnih učinkov, kot sveže sadje. Zato vam toplo priporočamo, da vsak dan popijete{-15688}1dc naravnega češnjevega soka brez konzervansev in sladil. Preberite zakaj?!

Ščiti srce
Banane, listnata zelenjava, fižol in oreščki so bogat vir kalija, ki pomaga uravnavati krvni pritisk, a na vrhu tega seznama je, ne boste verjeli, češnjev sok. Raziskave namreč potrjujejo, da češnje zaradi obilice hranil, kot so polifenoli in kalij, pomagajo zniževati krvni tlak in zmanjšati tveganja za nastanek srčno-žilnih bolezni in možganske kapi.

Izboljšuje vzdržljivost
Študija, ki so jo naredili pri American College of Nutrition, je pokazala, da so športniki, ki so 2 uri pred obremenitvijo popili češnjev sok za skoraj 30 %izboljšali svojo vzdržljivost. Ko so kasneje analizirali, zakaj tako, so ugotovili nenavadno veliko antioksidantov, ki zmanjšujejo notranja vnetja in izboljšujejo pretok krvi po mišicah.

Poleg tega so kasnejše raziskave tudi pokazale, da češnje zmanjšajo izgubo moči in izboljšajo okrevanje mišic. To pa pomeni, da češnjev sok koristi tako pred vadbo, kot tudi po njej.

Pomaga pri spancu
Če imate težave z nespečnostjo, vsebuje požirek kislega češnjevega soka prav tiste fitokemične snovi, ki pomagajo hitreje in trdneje zaspati. Ko so po tem analizirali urin, so pri testiranih, ki so pili češnjev sok, našli tudi do 5-krat več melatonina, kot pri tistih, ki so pili placebo, vsi, ki so pili pravi češnjev sok, pa so poročali o občutno boljšem spancu.

Ščiti pred protinom
Protivnetne prednosti pitja češnjevega soka so najbolj očitne pri odpravljanju bolečin v sklepih, pri artritisu in pri napadih protina. Značilnosti napada protina so otekli sklepi, ker sečna kislina kristalizira v telesu in se zadržuje v telesu, kar povzroča vnetja in bolečine. Študija, ki je potrdila vpliv češenj, je pokazala, da lahko češnje znižalo količino protina v telesu tudi za 35 odstotkov, kar je v veliko primerih dovolj, da se telo samo očisti.

Seveda ne povsem!Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani