Interaktivni dodatki:






Datum: 28. JAN 22 - DOBRO JE VEDETI

Alkohol redi, zato pazite, kdaj ga pijete

Presnova alkohola se po 50. letu močno spremeni. Poleg že znanih vplivov na naše počutje in dojemanje sveta, spada alkohol med živila, ki najbolj redijo.

Presnova alkohola se po 50. letu močno spremeni. Čeprav se razlike začno pojavljati kmalu po 30. letu, pa Abraham prinese razlike, ki jih moramo upoštevati.

Znano je, da pretiravanje v nobenem smislu ni primerno, a že po dveh kozarcih (oba skupaj: 2 dcl vina) se v našem telesu zgodijo spremembe, ki si jih nihče ne želi. Problem alkohola je, da nima beljakovin, ne maščob, ali vitaminov, pravzaprav nima ničesar, da bi vas nasitil. Prej obratno: alkohol močno spodbuja apetit in zato mnogi zaradi samo enega kozarca pojedo tudi do 5-krat več energije, kot bi sicer.

Alkoholu tudi pravijo tekoča energija.

Pitje zvečer
Alkohol povzroča utrujenost, slabo počutje in močno vpliva na kakovost spanca. Faza REM, ko se telo obnavlja in najbolj spočije, lahko ta večer povsem izgine. Zato se boste zjutraj zbudili utrujeni in izmučeni. Z leti, ko telo potrebuje več časa za počitek, je to lahko velik problem.

Pijete čez dan
Največji problem alkohola je, da ima podobne učinke, kot sladkor. Še večji problem pa predstavljajo sladke alkoholne pijače. Študije so pokazale, da ta kombinacija povzroči upad kognitivnih funkcij, kar v zrelih letih lahko pripelje tudi do demence

Zato, alkohol v zrelih letih ni dober niti požirek.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani