Interaktivni dodatki:






Datum: 28. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj bi morali šampinjone jesti vsak dan?

Gobe so nasploh zelo cenjene v naši prehrani. Ker so nizkokalorične, bogate s hranili in preproste za prebavo ...

Vse gobe so polne beljakovin, ki pripomorejo k razgradnji strupov v mišicah, hkrati pa so gobe zaradi enostavne priprave pogosto na naših jedilnikih. Če bi vedeli, kako zdrave so, bi jih jedli pogosteje.

Dolgo življenje
Gobe imajo več vitamina C , kot zelena solata. Zaradi veliko vitamina B krepijo imunski sistem, prebavo, živčevje in celotno krvno sliko. Vplivajo tudi na delovanje jeter in so pomemben vir pri ustvarjanju hormonov.

Ob tem ne smemo pozabiti na zajetno porcijo kalija, fosforja, železa, selena in drugih elementov pomembnih za naše (zimsko) zdravje.

In najpomembnejše: vrsta raziskav potrjuje, da redno uživanje gob podaljšuje življenje. Raziskave kažejo, da en obrok šampinjonov podaljša življenje za 36 minut.

Nadomestek za meso
Gobe, šampinjoni še posebej, so odličen nadomestek za meso. Mnogi so celo mnenja, da so gobe hranilno gledano celo boljše od mesa, zato bi morali bolj pravilno zapisati, da je meso, četudi nezdravo, primeren nadomestek za gobe.

Šampinjoni imajo 3-krat manj energije, kot večina drugih živil. Bogate so z vlakninami, dajejo prijeten občutek sitosti, zelo pomembni so za zdravje kože, las in nohtov ...

Še to ...

Šampinjonom mnogi pravijo tudi vegetarijansko meso. No, zdaj veste zakaj ...

Priporočamo, da jih jeste čim pogosteje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani