Interaktivni dodatki:






Datum: 14. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Nenavadna, a zdrava uporaba rožmarina

Že stari Grki so verjeli v njegovo super moč, zato so mu rekli tudi Božje zdravilo proti mnogim boleznim.

Rožmarinovo pozitivno vlogo ljudje poznajo že stoletje. Danes vemo, da je za to najbolj zaslužna karnozična kislina, ki deluje kot element, ki deluje proti vsem toksinom, zlasti tistim, ki napadajo možgane (to pa je 70 odstotkov vseh virov, ki jih potrebuje naše telo).

V sodobni medicini se zato rožmarin pogosto uporablja kot analgetik, pri zdravljenju migren in pri težavah s presnovo.

Vrsta študij je dokazala, da uspe rožmarin "popraviti" tudi do 75 odstotkov poškodovanih celic (zlasti to velja za celice DNK), poleg tega se izboljša tudi tek in spomin, kar je ključnega pomena pri demenci. Demence sicer z rožmarinom ne moremo ustaviti, lahko jo pa močno upočasnimo. Namreč, pozabljanje ni linearen pojav, zato težko predvidimo, kdaj nastopi hiter padec. Zgodi se namreč, da v trenutku pozabimo 70 do 80 % vseh informacij, če jih dovolj skrbno ne utrjujemo.

Prav zaradi tega so že stari Grki predlagali vsaj 5 minutno inhalacijsko kopel, da obdržimo svoje možgane v primerni kondiciji. Testi sicer kažejo, da se stanje sprva hitro izboljša, kasneje pa je napredek počasnejši. Zato je pomembno, da si privoščite to razvajanje vsaj enkrat na teden (še boljše pa je, če vsak dan).

Izpostaviti pa je potrebno še nekaj. Inhaliranje rožmarina ni primerno samo za starejše, pač pa tudi otroke, ker deluje proti virusom in bakterijam, krepi imunski sistem, zmanjšuje stres (to je pomembno za vse odrasle), odganja gripe in prehlade (in tudi vse podobne novodobne viruse!).

Za pripravo domačega inhalatorja potrebujemo zgolj vročo vodo in 1 do 2 kapljici rožmarinovega olja.

Z vdihovanjem tako obogatene pare je mogoče zelo hitro premagati utrujenost, stres in depresijo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani