Interaktivni dodatki:


Datum: 13. JAN 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Presenetljiva kombinacija lovorja in olivnega olja

Vsak je še bil presenečen, ko je preizkusil lovorjevo olje - najprej zato, ker je izjemno zdravilno, potem pa zato, ker je silno preprosto

Lovor spada med najbolj zdravilne mediteranske začimbe, njegove moči pa večinoma spregledamo. O tem smo pred časom pisali v prispevku Začimba, pri kateri smo zaradi razširjenosti pozabili na njeno zdravilno moč. Tokrat vam predstavljamo preprost recept za lovorjevo olje, ki ima prav tako izjemne učinke.

Zakaj piti lovorjevo olje?

Preprosto lovorjevo olje blaži bolečine v sklepih, pomaga pri artritisu, pomirja živce in blaži stres, izredno krepi imunski sistem in spodbuja mentalno aktivnost, poleg tega pa pospešuje procese znojenja in tako pomaga pri čiščenju telesa. V starih časih so to olje pili tudi zato, da so zdravili razširjene vene, krčne žile in za izboljšanje prekrvavitve.

Nekateri verjamejo, da lahko lovorjevo olje zamenja aspirin. Tudi zato, ker zbija povišano telesno temperaturo, ureja prebavo in blaži bolečine v primeru želodčnih in črevesnih razjed. poleg tega normalizira delovanje jeter in želodca ter uravnava apetit.

Kako se pripravi lovorjevo olje?

Potrebujete:

  • 30 gramov lovorjevih listov
  • 250 ml hladno stisnjenega kvalitetnega olivnega olja
Priprava.

Lovorjeve liste zdrobite in jih prelijte z oljem. Zmes vlijte v steklenico, jo dobro zaprite in postavite na temno in hladno mesto, kjer jo pustite stati 14 dni. Steklenico vsak dan močno pretresite.

Po dveh tednih vsebino v steklenici precedite skozi bombažno gazo in dobili boste zdravilno kombinacijo olivneg in lovorjevega olja.

To olje še naprej hranite na temnem prostoru, za zdravje pa pojejte vsak dan eno žlico (če lahko na tešče, bo učinek še večji).

V primeru, da bi si radi ozdravili boleče sklepe, nekaj kapljic tega olja kanite na boleče mesto, potem pa si olje s prsti vtrite v kožo.

Lahko pa nekaj kapljic kanete na vato in si z njo očistite obraz. Lovorjevo olje je namreč tudi zelo dobro za čiščenje aken, kožo vlaži in jih daje elastičnost.

Seveda pa lahko lovorjevo olje uporabljate tudi na solati, kot preliv po skuti, si ga namažete na kruh ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani