Interaktivni dodatki:






Datum: 10. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

3 stvari, ki jih ne smemo jesti, ko smo lačni

Ko je želodec prazen, ga lahko z nepravilno prehrano celo poškodujete. Vedno je dobro začeti obrok z lahkimi jedmi.

Ko ste lačni, nikar ne začnite obroka s sadjem ali začinjeno hrano. Oboje namreč draži želodec, kislina, ki ob tem nastane, pa lahko povzroči bolečine in krče.

Zelo priporočljivo je, da začnete obrok s kozarcem mleka ali jogurta, lahko pa naredite tudi nekaj požirkov tople vode. Priporočljivo je pojesti tudi nekaj jedrc orehov ali pa košček sira.

1. Jabolka in hruške
Ko ste lačni, nikar lakote ne poskusite potešiti z jabolki in hruškami, ker boste po tem samo še bolj lačni. Sadja nikar ne jejte, ko ste lačni, razen zjutraj na tešče, ko se lahko brez skrbi najeste za čez cel dan.

2. Prigrizki
Če ste lačni, kot volk, se od nobenega prigrizka ne boste najedli, pojedli pa boste ogromne količine nepotrebnih kalorijam. Če so prigrizki za nameček še slani, popijete pa sladek sadni sok ali (še huje) sladko gazirano pijačo, potem se nikar ne čudite od od odvečni kilogrami, hkrati pa ta kombinacija tudi nažira sluznico v želodcu in črevesju.

3. Kava
Kava, podobno kot sadje, povzroča kislino v želodcu in ustvarja pogoje za želodčne razjede. Kave ni dobro piti niti na tešče. Da bi vsaj malo omilili škodo, ki vam jo lahko povzroči kava, prej popijte požirek ali dva tople vode.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani