Interaktivni dodatki:


Datum: 14. JAN 23 - DOBRO JE VEDETI

Neverjetne lastnosti origanovega čaja

Pomaga pri kašlju, vnetem grlu, pa tudi pri glavobolih in bolečinah v hrbtenici. Poskusite!

Origano je dišeča začimba, ki najbolje opiše mediteransko kuhinjo. Čeprav se najbolje ujame s paradižnikom, vam tokrat ponujamo v oceno čaj, ki vas bo navdušil s svojimi učinki, mediteranskimi učinki.

Origano je izredno bogat z antioksidanti, vlakninami (pomagajo pri prebavi) in omega-3 maščobnimi kislinami. Ima precej vitaminov A, C, E in K (zlasti uporaben je pri preprečevanju zamašitve žil), vsebuje veliko cinka, mangana, železa, magnezija, kalcija, kalija in bakra. Vse to so razlogi, zakaj vam origana nikdar ne bi smelo zmanjkati.

Origanov čaj

Origanov čaj lahko pripravite iz svežih, ali posušenih listov. Skodelico vode najprej zavrite, ko zavre, pa jo odstavite. Dodajte 1 žličko origana in pustite stati 5 minut. Če se v tem času čaj dovolj ohladi, mu lahko dodate žličko medu (sladkorja raje ne uporabite), po potrebi pa lahko dodate še eno žličko origana. Tako boste dobili močnejši in izrazitejši okus.

Origanov čaj priporočamo, da redno pijete pred zajtrkom. S tem si boste okrepili imunski sistem, dvignili raven energije, ščitil vas bo pred sladkorno boleznijo, krepil kosti, razstrupljal organizem in ohranjal zdravje srca.

Origanov čaj pa deluje tudi kot naravni analgetik. To pomeni, da lajša različne bolečine, še zlasti bolečine hrbtenice in vse vrste glavobolov.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani