Interaktivni dodatki:






Datum: 15. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo

Napitek, ki je kraljevsko temno vijolične barve in ima izredno veliko antioksidantov. To morate poskusiti!

Da ljudje pojemo preveč kisle hrane, vemo in naj se še tako trudimo, zelo težko je sploh najti kaj alkalnega, kaj šele, da bi se držali uravnotežene diete. Dejstvo je, da nam primanjkuje alkalne hrane, kisle pa imamo na vsakem koraku preveč.

Če se sprašujete, zakaj je pomembna alkalna hrana, je odgovor povsem preprost. Škodljive bakterije lahko živijo samo v kislem okolju, zato naš organizem nikakor ne sme biti zakisan. Bolezni, ki nastanejo iz tega, so lahko zelo trdožive, pogosto celo usodne. Obstaja namreč kopica raziskav, ki potrjujejo, da se rakasti tumorji in metastaze razvijejo samo v zakisanem organizmu.

Kaj storiti?

Rešitev je preprosta: ves čas moramo skrbeti za pH ravotežje našega organizma. A kaj, ko je povsod okoli nas veliko živil, ki zakisajo telo, in malo takih, ki skrbijo za alkalnost.

Zato vam tokrat predstavljamo napitek, ki prekipeva od antioksidantov, ima veliko vitaminov in mineralov, hkrati pa v našem organizmu deluje neverjetno alkalno. Celo bolj, kot sok limone!

Sestavine:

  • 1/4 majhne rdeče zeljne glave
  • 1 manjši koromač
  • 200 gramov rdečega grozdja (če tega nimate, lahko uporabite tudi borovnice)
  • sok ene limone
Priprava:

Vse sestavine operite in narežite na manjše kose, nato pa vse skupaj dajte v mikser (lahko tudi sokovnik, a odvečni deli niso za odmet!).

Iz tega dobite za 2 dni soka.

Priporočljivo je, da četrtino popijete zjutraj a tešče in četrtino zvečer, potem pa naslednji dan postopek ponovite. Zapomnite si, da sok vmes počiva v hladilniku. Nikakor pa je hranite tega soka dalj časa. Zapomnite si, da sok vsako uro izgubi 1 % hranljivih snovi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani