Interaktivni dodatki:


Datum: 18. NOV 22 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj so zamrznjene limone bolj zdrave od svežih?

Koristi limon so nesporne in vsem poznane, a le redki vedo, kakšno moč prinašajo zamrznjene limone.

Zamrznjena limona je zelo koristna. Morda celo bolj, kot sveža. Vsekakor zelo pozitivno vpliva na prebavo in presnovne procese, pomembna je pri čiščenju črevesja, jeter, krnih žil, najpomembnejše pa je alkalno okolje, ki se ustvari ob uživanju in dokazano zavira rast rakavih bolezni.

Limona ima 22 zdravilnih spojin med katerimi izstopa vitamin C, pri zamrznjeni limoni pa pomembno vlogo igrajo še kalij, pektin, flavonoidi, magnezij, tangeritina, kalcij ... Vse te snovi upočasnjujejo procese celične oksidacije, ki je najpomembnejši vzrok za nastanek rakavih obolenj.

Kako zamrzniti limone?

Zamrzovanje ni povsem trivialno in zahteva veliko natančnosti.

Najprej limone z vročo vodo dobro operite (v nobenem primeru ne uporabljajte detergenta). Operite jih res temeljito, da se boste znebili vseh pesticidov. Limone morajo biti res čiste in ne pomaga niti oznaka BIO (to samo pomeni, da lahko izveste imena cepiv).

Nato limone dajte za nekaj ur na bombažno krpo, da se dobro posušijo. Pazite, da so limone res suhe, ker se drugače na njih naredi skorja, ki spremeni okus in deloma tudi zmanjša zdravilno moč.

Limone lahko zamrznete cele, ali pa jih narežite na kolobarja in dajte v vrečko za zamrzovanje (lahko jih tudi zavijete v alu-folijo).

Zamrznjena limona prav tako čisti črevesje, jetra, ledvice, zmanjšuje število lipidov in nivo holesterola, mnogi z zamrznjeno limono tudi hujšajo, saj je tako obogatena voda veliko bolj zdrav napitek, kot sokovi in celo čaji.

In še nekaj velja upoštevati. S tem postopkom lahko podaljšate uporabnost limon.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani