Interaktivni dodatki:






Datum: 17. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Vsakega drugega slovenskega otroka čaka diagnoza rak?

Napovedi o številu rakavih obolenj so alarmantne. Se bo kdo v Sloveniji vendarle odzval na te napovedi?

V poročilu, ki so ga sestavili pri neprofitni organizaciji American Cancer Society, napovedujejo, da bo leta 2030 za rakom umrlo 5,5 milijonov žensk, kar je 60 odstotkov več, kot danes. V poročilu med drugim piše, da na svetu že zdaj umre ena od sedmih žensk, kar to bolezen po smrtnosti uvršča na drugo mesto takoj za srčno-žilnimi boleznimi. Vse štiri najbolj smrtonosne oblike raka (rak dojke, rak debelega črevesa in danke, rak pljuč ter rak materničnega vratu) je sicer v večini primerov mogoče preprečiti oziroma jih odkriti v zgodnjem stadiju, ko je zdravljenje uspešnejše.

V Sloveniji so stvari še bolj alarmantne!

Po številu rakavih bolnikov se Slovenija uvršča v prvo deseterico (več o tem v prispevku S tem receptom je 100.000 ljudi ozdravilo raka v samo 48 urah). Po podatkih Slora bo vsak drugi moški in vsaka tretja ženska v svojem življenju zbolela za rakom. Danes med nami živi 81.000 ljudi, ki so že zboleli za eno od rakavih bolezni. Vsako leto na novo zboli več kot 12.000 Slovencev. Ozdravljivost se sicer povečuje, vendar ne dohaja stopnje rasti s katero se rak širi. Današnjim otrokom se ne obeta nič dobrega.

Najpogostejši vzroki za pojav raka pri nas so nezdrav življenjski slog, čezmerno sončenje, nepravilna prehrana, kajenje in čezmerno pitje alkoholnih pijač.

Kaj od tega mislite, da je v Sloveniji največji problem?!

Upajmo, da se tisti, ki morajo rešiti ta problem, zavedajo, da je rak samo vrh ledene gore. Pogovarjati se moramo o rafiniranem sladkorju, trans-maščobah, stresu, ki se začne že v šoli in nadaljuje na delovnem mestu, o prostem času, gospodarstvu (nenehno iskanje najcenejšega ponudnika pomeni tudi nižanje kvalitete življenja) ... Najpomembnejši pa je holistični način zdravljenja z upoštevanjem alternativnih metod.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani