Interaktivni dodatki:






Datum: 17. NOV 21 - BLOG

Covid razkriva beznico v kateri živimo

Ukrepi, ki jih uvajajo država za zajezitev virusa covid-19, razkrivajo stvari, ki bi drugače šle mimo nas. To je dobro, če ne bi razkrivali slabo.

Nedavno se je veliko ljudi zastrupilo s paradižnikom. Smo pač v času, ko paradižnika na vrtovih več ni, zato podjetni pridelovalci v rastlinjakih umetno gojijo gensko spremenjen paradižnik, ker samo tako je pridelek večji, zaslužek pa tudi. In ker so meje zaradi covida manj pretočne, je treba pridelati čim več v čim krajšem času.

Ker pa pridelki ne rastejo tako hitro, kot narekujejo dobički, je treba postopke pospešiti. Saj poznamo primere umetno obarvanih lubenic. Primere umetno obarvanega rdečega zelja. No, po novem pa imamo očitno tudi primere umetno obarvanega paradižnika, ki je v originali še ves zelen in nedozorel in tu nastopi problem.

Zelen in nedozorel paradižnik je namreč zelo strupen in pri alergikih je dovolj, da že ena žlica sproži nevarno reakcijo.

Kaj ima covid pri tem?

Včasih so umetno obarvan paradižnik lahko pošiljali po celi Evropi, danes je prodaja skoncentrirana na manjša področje, kar pomeni, da se tudi zastrupitve dogajajo na manjšem področju in so zato vlivi bolj očitni.

Covid razkriva tudi, kdo se v pehanju za dobiček zateka k drastičnim ukrepom.

Covid prav tako razkriva pomanjkanje nadzora, kontrole pridelave, neučinkovitost inštitucij, ki jih z davkoplačevalskim denarjem plačujemo, da skrbijo za naše zdravje (velja za celo Evropo!). Razkriva tudi dejstvo, kako neučinkoviti so evroposlanci, ki v gensko spremenjenih in z dobičkom podprtimi živili ne vidijo nevarnosti za nas, navadne, davkoplačevalce.

Covid razkriva tudi, kako daleč so politiki, ki odločajo na naših življenjih. Razprave o kratkih prehranskih verigah so očitno bla-bla-blef!

Zato, poslanci in nacionalni inštituti po celem svetu, ne prenašajte krivde preobremenjenega medicinskega resorja na ljudi, ker niste naredili domače naloge, ker dopuščate, da nekateri na račun našega zdravja uporabljajo bližnjice do svojega žepa!

Želim si, da bi pregovorno slovensko zaostalost in počasnost spremenili v prednost. Pokažimo potrošnikom, da imamo pri naš še vedno naravne in zdrave pridelke, kot nekoč.

Saj jih imamo, kajne?!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani