Interaktivni dodatki:






Datum: 11. OKT 21 - DOBRO JE VEDETI

Test s krekerji, ki vam pove, koliko ogljikovih hidratov lahko pojeste

Koliko ogljikovih hidratov lahko pojeste na dan, da boste še vseeno hujšali? Krekerji vam lahko zelo hitro razkrijejo resnico.

Danes nas z ogljikovimi hidrati bombardirajo iz vseh strani, zato jih najpogosteje krivimo za višek kilogramov, ki se nam nabirajo na sicer popolni postavi, kajne?! Vendar pa vse več nutricistov opozarja, da telo potrebuje tudi ogljikove hidrate, le pretiravati ne smemo z njimi.

Kako ugotoviti, koliko ogljikovih hidratov je ravno prav za vaš organizem?

Hujšati in se ne povsem odpovedati ogljikovim hidratom je vprašanje, ki za marsikoga nima odgovora. A vse vendarle ni tako črno.

Za test, ki ga je predlagala genetičarka dr. Sharon Moalem iz Kanade, potrebujemo samo ne majhen ugriz v kreker, ki pa ga moramo zadržati v ustih. Niti gristi ga ne smete, samo počakajte da se vam kreker stopi v ustih in spremeni okus. Vsi krekerji namreč čez čas v ustih spremenijo svoj slankast okus v sladkega. Pomemben je čas, kdaj se to zgodi.

Če se zgodi prej kot v 15 sekundah: vaše telo hitro in učinkovito razgradi ogljikove hidrate in jih lahko brez skrbi pojete tudi 250 gramov.

Če se okus spremeni po 15 do 30 sekundah: vaše telo se zmerno dobro spopade z ogljikovimi hidrati, zato jih ne smete pojesti več kot 200 gramov na dan.

Če niti po 30 sekundah ne zaznate spremembe: to je znam, da morate biti previdni in na dan ne smete pojesti več kot 100 gramov ogljikovih hidratov.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani