Interaktivni dodatki:






Datum: 10. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kaj se zgodi, če na tešče jeste hren?

Hren je bil univerzalno zdravilo naših babic vse do trenutka, ko ga niso izrinile tablete. pogosto neupravičeno!

Hren je najbolj razširjeno in najbolj univerzalno ljudsko zdravilo na svetu. Njegovi učinki so še posebej poudarjeni, če ga pojeste na tešče. Kako pripraviti jutranji napitek iz hrena?

Vzemite pol jabolka in ga naribajte. Dodajte sveže nariban hren (toliko, da dobite srednje gosto zmes - običajno je to polovico toliko, kot jabolka, oziroma 2 do 4 grame), veliko žlico medu in deciliter domačega vina (pozorni bodite, da je vino res domače in s čim manj kemikalijami po katerih bi vas bolela glava - žveplo in podobno).

Zakaj bi bil tak napitek dober namesto zajtrka?

Alkohol v vinu bo poskrbel, da bodo hranljive snovi čim hitreje prišle v kri. Jabolko in med bosta poskrbela za vitamine, naloga hrena pa je čistilna. Če čutite, da se vas loteva prehlad, ga boste z veliko gotovostjo že z enim pripravkom odgnali. Prav tako gripo in še veliko bolezni dihal. Hren uničuje tudi trebušne bakterije, uravnava prebavo, krvni pritisk, sladkor, čisti kožo, izboljšuje videz nohtov in las, mnogi verjamejo, da pomaga tudi pri zdravljenju raka. Hren najbolj med vsemi živili pospešuje prekrvavitev in celjenje.

Za konec pa še lekarniško priporočilo: hrena naj ne bi užili več, kot je primerno v prehrani. Razlika med hrano in zdravilom je ravno v pogostosti uživanja. Zdravilo mora biti dovolj redko na jedilniku, da je potem še lahko zdravilo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hren
 
jabolko
 
med
 
vino
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani