Interaktivni dodatki:






Datum: 11. OKT 21 - RECEPTI

Ideja za zdravo večerjo

Ta večerja vam zagotovo ne bo škodila, lahko pa vam prinese prav neverjetne učinke. Poleg tega pa je še enostavna za pripravo.

Nutricisti se strinjajo, da je to najbolj zdrava, hitra in enostavna večerja, ki ne obremenjuje organizma, pač pa ga le prijetno poboža, vas popelje v prijeten spanec, zjutraj pa se boste zbudili spočiti in čili.

Vendar to ni vse. Če boste 3 do 4 dni vztrajali pri takšni večerji, bo vaš trud poplačan z lepšim razgledom na tehtnico. Tisti, ki so to preizkusili pravijo, da je to najbolj prijeten način, kako izgubiti 3 kilograme na teden. Brez jo-jo efekta in drugih pretiranih odrekanj.

Kako pripraviti zdravo večerjo?

Potrebujete naslednje sestavine:

  • 4 zvrhane žlice chia semen
  • skodelica mandljevega mleka
  • skodelica jagodičevja (lahko uporabite tudi zamrznjene borovnice, maline, jagode ...)
  • 1 zrela banana (takšna si čim več črnimi pikami)
  • 2 žlički kokosove moke
Priprava:

Chia semena najprej namočite v skodelici mandljevega mleka. Če se vam bo ta napitek zdel preveč gost, ali pa, da vas taka večerja ne bo nasitila, lahko uporabite več mleka. Lahko tudi več chia semen, ki so v tej kombinaciji zgolj zato, da vam napolnijo želodec in potešijo lakoto. Počakajte vsaj pol ure (lahko tudi uro ali več), da se naredi chia-puding. Banano z vilicami spasirajte, da dobite grobo bananino kašo. Nato vse sestavine dajte v mešalnik, na hitro premešajte (nič hudega, če so vmes še veliki kosi sadja) in počasi pojejte.

Obvezno jejte z malo žličko, da boste jedli čim bolj počasi. Bistvo te večerje je v tem, da mešanica vsebuje zdrave ogljikove hidrate, vsebuje izredno veliko mineralov, nič od tega pa ni redilno. Vse komponente so čisti gradniki, ki telesu pomagajo pri regeneraciji.

Še to: uporaba sladkorja pri tem obroku je prepovedana. Če vseeno čutite potrebo po sladkem, sladkajte to mešanico z žličko ali dvema medu.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani