Interaktivni dodatki:


Datum: 11. OKT 21 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj ni dobro spati z mokrimi lasmi

Najnovejši izsledki kažejo, da so mokri lasje najbolj ranljivi, mokro lasišče pa je idealno gojišče za bakterije ...

Veliko ljudi hodi spat z mokrimi lasmi, a bodite previdni. Ko so lasje mokri, so najbolj lomljivi in krhki, kar lahko dodatno pospeši izpadanje, v prvi vrsti pa ustavi rast las. A to je samo vrh ledene gore.

Najbolj problematično je mokro lasišče. Da gre res nekaj narobe, se najprej vidi po prhljaju. Če spite z mokrimi lasmi, se lahko količina prhljaja tudi potroji, poleg tega pa se na mokrem lasišču lahko pojavijo zelo zoprne bakterije, alergije in celo ekcem.

Pomembno pa je vedeti tudi to, da zaradi mokrih las ne boste zboleli, ker virusi, ki povzročajo prehlad, nimajo nobene zveze s temperaturo in vlažnostjo las. Sicer je to videti v redu, vendar je problem zaradi tega globlji in težje povezljiv. Namreč, težave z lasmi in lasiščem se lahko pojavijo več tednov kasneje, zato je včasih zelo težko prepoznati posledice.

In še na en problem opozarjajo strokovnjaki. mokri lasje namreč povzročajo glavobole. Pogosto ne izrazite. Če vas naslednji dan, ko si operete glavo in zaspite brez sušenja, boli glava, potem je to znak, da tega ne počnite več.

Veliko bolj zdravo je, da si lase vsaj do pol posušite, najboljše pa je, da si glavo perete minimalno 3 ure pred spanjem. Tako se bodo vaši lasje najlepše posušili na naraven način.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani