Interaktivni dodatki:


Datum: 25. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Vas bolijo sklepi? Ukrepajte hitro!

Pri bolečinah v sklepih je najpomembneje, da ukrepate hitro, ker boste le tako omilili bolečine, predvsem pa preprečili še večje poškodbe.

Kolena so najpomembnejši sklepi v našem telesu. Pomembni so pri hoji, teku, tudi sedenju, gibanju vseh vrst. Kolena so naš najpomembnejši gibalni element, zato moramo biti še posebej pozorni.

Vnetja in bolečine v kolenih močno obremenijo naša življenja, zato je pomembno, da ne nastajajo nove poškodbe. Če pride do težav, poskrbite, da jih boste čim prej odstranili, nikakor pa ne čakati češ, saj bo bolje, ker se pri kolenih to nikdar ne zgodi. Kolena nas običajno začno boleti, ko je stanje že zelo kritično.

Najpogostejši vzrok za bolečine v sklepih so:

  • prekomerna telesna teža
  • pretiravanje (nobeno pretiravanje ni dobro za organizem - presenečeni bi bili, kako malo potrebujejo kolena, da ostanejo fit in v kondiciji)
  • artritis (to je lahko tudi posledica prvih dveh vzrokov)
Ker pa naštete težave niso nove (v zadnjem stoletju so se le razbohotile, kar pa ne pomeni, da debelih ljudi in sedečega dela pred tem ni bilo), so zanimivi stari ljudski nasveti, kako "zdraviti" poškodbe kolen. Zanimiv je predvsem ta nasvet, ker je preprost in zelo učinkovit.

Potrebne sestavine:

  • 1 rumenjak
  • 2 žlici soli
  • elastičen povoj
Rumenjak in sol dobro stepite. Mešanico nato nanesite na bombažni robček, tega pa položite na boleče mesto. Vse skupaj povijte z elastičnim povojem in poskusite 2 uri povsem mirovati.

Rumenjak vsebuje veliko beljakovin in mineralov, kar bo okrepilo vaše tkivo, vezi in kosti. Postopek lahko ponovite 4-krat na dan, vnetje pa bi se moralo občutno zmanjšati, nikakor ne povečati.

Če se vam stanje naslednji dan ne izboljša, je to očiten znak, da se morate pogovoriti s svojim zdravnikom.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani