Interaktivni dodatki:






Datum: 22. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Ne prezrite tega: moč vode s poprom

Številne bolezni, kot so rak, sladkorna in druge je mogoče preprečiti s samo dvema kozarcema poprane vode na dan.

V zadnjem času je zaokrožilo kar nekaj rezultatov raziskav o edinstveni pijači, ki pomaga pri lajšanju bolečin in hkrati tudi zdravi. Da, to je voda s poprom.

Vodo s poprom mnogi uporabljajo za hujšanje, ker topi maščobe, daje občutek sitosti, poleg tega pa je v popru res ogromno vitamina C in drugih mineralov. A glavna moč poprav ni samo v tem, da krepi imunski sistem, pač pa zelo pozitivno vpliva na delovanje celotnega organizma.

Popoprano vodo že stoletja uporabljajo v Indiji in tudi zato pri njih sladkorne bolezni skorajda ni, raka pa je 11-krat manj, kot na Zahodu (torej tudi pri nas).

Kako pripraviti vodo s poprom?

Originalni indijski recept gre tako: v posodo damo kozarec vode in žličko popra. Indijci dodajo še ščepec soli lista ali dva vrtnice. To popijte še, ko je vroče.

Drug način je, da uporabite kozarec mlačne vode (najboljša je prekuhana voda, lahko pa tudi uporabite vročo vodo iz pipe), dodajte žličko popra in žličko olivnega olja. Vse skupaj dobro premešajte in popijte. Kozarec popoprane vode pijte 2-krat na dan.

Zakaj piti popoprano vodo?

Nekaj razlogov, zakaj bi morali vsaj 2-krat na dan piti popoprano vodo:

  • zagotavlja energijo: že z enim kozarcem boste v telesu obnovili energijo, kar je še posebej pomembno za tekače, športnike, ali pa ste zgolj utrujeni po napornem psihičnem delu. Popoprana voda vam bo na najbolj zdrav način povrnila energijo.

  • preprečuje zaprtje: neredno odvajanje blata je eden ključnih znakov težav s presnovo. Zelo pomembno je, da hodite na veliko potrebo vsako jutro, ko vstanete. Telo mora vsak dan spraviti iz sebe balastne snovi. Vsako zadrževanje v telesu je lahko začetek nečesa slabega.

  • preprečuje hidracijo: dehidriranost se pojavlja pri številnih boleznih in, ne boste verjeli, pozimi je teh težav bistveno več, kot poleti. V mrzlih mesecih ljudje enostavno pozabimo na tekočino, pijemo manj in smo zato pogosteje dehidrirani. Še posebej, če se nas loti kakšna bolezen. Popiti bi morali vsaj dva kozarca popoprane vode na dan.

  • dobro za kosti in sklepe: voda s poprom krepi kosti in sklepe. Piti jo morate vsaj 2-krat na dan.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
voda
 
poper
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani