Interaktivni dodatki:






Datum: 19. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Neverjetno: največ polifenolov je v groznih semenih - zakaj je to pomembno?

Vse več raziskav potrjuje že skoraj neverjetne učinke snovi bogate z antioksidanti in polifenoli. Največ polifenolov je v groznih koščicah.

Doslej je potrjeno, da so antioksidanti bogati s polifenoli učinkoviti pri oksidativnem stresu, bolezni povezanih z debelostjo, raziskave na laboratorijskih miših pa so pokazali tudi pozitivne učinke pri rakih in drugih težkih boleznih. Neverjetno pri tem je, da je največ teh zdravih snovi v koščicah grozdja.

Raziskovalci iz Univerze v Montpellieru v Franciji so odkrili povezavo metabolnih procesov in hormona adiponektinot. Več je v telesu maščevja, manj je tega hormona v telesu. Če se nivo adiponektinota poveča, telo začne porabljati maščobne zaloge. Poleg tega, da hujšamo na naraven način, se čisti naše ožilje, pritisk na srce, jetra in ledvice je manjši, zaradi večje absorpcije hranljivih snovi je tudi naše počutje boljše. Bolje deluje tudi črevesje in cel prebavni trakt. Testi so pokazali, da so bile laboratorijske miši po 12 tednih ozdravljene vseh bolezni in fit, kot še nikoli, čeprav so jih hranili s hrano z veliko maščobe, vendar z dodatkom izvlečka iz grozdnih pešk.


Pri vseh miših se je povečala odpornost na inzulin, v krvi so imeli nižje vrednosti glukoze, zmanjšana je bila stopnja oksidativnega stresa, ki je povezana z vrsto srčnih obolenj.

Testov na ljudeh še niso opravili, a vsekakor je povezava med debelostjo in presnovnimi procesi pomembna tudi za razumevanje nekaterih naših bolezni.

Vsekakor pa lahko naredite naslednje: začnite zbirati grozne peške. Ko jih boste nabrali za kakšno žlico, ali dve, jih zmeljite in dodajte k sadnim ali zelenjavnim smoothijem. Ne bo vam škodilo, le kak kilogram več boste izgubili.



Neverjetno: največ polifenolov je v groznih semenih - zakaj je to pomembno?


Neverjetno: največ polifenolov je v groznih semenih - zakaj je to pomembno?
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani