Interaktivni dodatki:


Datum: 8. JUN 23 - ZANIMIVOSTI

Jagodna nostalgija iz otroštva

Gre za enostavno sladico, kako izkoristiti sezonsko sadje. Ta jagodna krema prekaša vse kupljene sladolede!

Če imate veliko jagod, začnite razmišljati, kako jih zamrzniti. Če pa vam jih kljub vsemu še kaj ostane, lahko preizkusite za preprost in hiter recept za nepozabno jagodno sladico. Potrebujete le 3 sestavine.

Sestavine:

  • 250 gramov jagod
  • 60 gramov sladkorja
  • 2 beljaka
Priprava:

Jagode operite in jim odstranite zelenje. Če so jagode velike, jih narežite na manjše kose. Jagode dajte za 2 uri v zamrzovalnik.

Med tem postavite posodo z vročo vodo. Počakajte, da voda zavre, zmanjšajte ogenj, nato pa v vodni kopeli v drugo posodo dajte beljak in počasi dodajajte sladkor. Več čas beljake mešajte. To počnite tako dolgo, da se ves sladkor raztopi v beljakih.

Ko se beljaki dovolj segrejejo (pojavi se dim pare), odstranite beljake iz vodne kopeli in jih ohladite na sobno temperaturo (lahko jih postavite tudi v hladilnik).

Po dveh urah dajte zamrznjene jagode v mešalnik in jih grobo nasekljajte, da boste dobili snov podobno drobtinam.


Nato jagodne drobtine dajte v sladek beljak in z mešalnikom mešajte 5 minut. Pred vašimi očmi bo nastala slastna jagodna krema, ki je odlična alternativa sladoledu.

Na koncu lahko kremi okrasite še z naribano čokolado.

Še to ... Namesto jagod lahko uporabite borovnice, maline, katerokoli drugo jagodičevje in celo banane. Prostora za eksperimentiranje je veliko!Jagodna nostalgija iz otroštva
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani