Če imate veliko jagod, začnite razmišljati, kako jih zamrzniti. Če pa vam jih kljub vsemu še kaj ostane, lahko preizkusite za preprost in hiter recept za nepozabno jagodno sladico. Potrebujete le 3 sestavine.
Sestavine:
- 250 gramov jagod
- 60 gramov sladkorja
- 2 beljaka
Jagode operite in jim odstranite zelenje. Če so jagode velike, jih narežite na manjše kose. Jagode dajte za 2 uri v zamrzovalnik.
Med tem postavite posodo z vročo vodo. Počakajte, da voda zavre, zmanjšajte ogenj, nato pa v vodni kopeli v drugo posodo dajte beljak in počasi dodajajte sladkor. Več čas beljake mešajte. To počnite tako dolgo, da se ves sladkor raztopi v beljakih.
Ko se beljaki dovolj segrejejo (pojavi se dim pare), odstranite beljake iz vodne kopeli in jih ohladite na sobno temperaturo (lahko jih postavite tudi v hladilnik).
Po dveh urah dajte zamrznjene jagode v mešalnik in jih grobo nasekljajte, da boste dobili snov podobno drobtinam.
Nato jagodne drobtine dajte v sladek beljak in z mešalnikom mešajte 5 minut. Pred vašimi očmi bo nastala slastna jagodna krema, ki je odlična alternativa sladoledu.
Na koncu lahko kremi okrasite še z naribano čokolado.
Še to ... Namesto jagod lahko uporabite borovnice, maline, katerokoli drugo jagodičevje in celo banane. Prostora za eksperimentiranje je veliko!