Interaktivni dodatki:






Datum: 4. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Ali veste, kaj se zgodi, če prstanec s palcem pritiskate k dlani?

Če prstanec na levi in desni roki pritiskate proti lani, se tej poziciji prstov reče Surya Mudra, učinek pa je neverjeten.

A pojdimo po vrsti. Že stari Kitajci so ugotovili, da imamo ljudje na rokah vse vzvode s katerimi lahko upravljamo s svojim telesom. Včasih lahko kakšno stvar pohitrimo, poenostavimo, se znebimo bolečin, celo pozdravimo. Predstavljamo vam 5 starodavnih kitajskih bližnjic do boljšega zdravja dodajamo pa neverjetno Surya Mudra, ki je zagotovo krona prstne telovadbe.

Dobro pri teh prstnih vajah je to, da jih lahko počnete kjerkoli in kadarkoli: tudi na dolgočasnem sestanku v službi, ali med vožnjo z avtobusom ...

Palec
Palec je odgovoren za anksioznost (napetost, tesnoba, nemoč, strah) in glavobole. Če vas zaradi živcev pogosto boli glavo, z levo roko nežno objemite palec in ga držite 5 minut. To vas bo pomirilo in predvsem olajšalo glavobol.

Kazalec
Kazalec nadzoruje bolečine v mišicah, občutek strahu in zadrego. Kot je pokazala študija na univerzi v Minnesoti pomaga tudi pri bolečinah v križu in hrbtenici. Z desno roko nežno objemite levi kazalec in ga držite 5 minut.

Sredinec
Nežen pritisk na sredinec pomaga nadzorovati jezo, odpravlja utrujenost, poleg tega pa dokazano znižuje pritisk in vas umiri. Z desno roko za pet minut nežno objemite levi sredinec.

Prstanec
Tudi desni prstanec kdaj pa kdaj za 5 minut nežno primite z levo roko. To pomaga odpravljati negativna čustva, žalost in neprijetno razpoloženje. Ne dovolite, da bi negativne energije vplivale na vaše počutje, še bolj pa na vaša dejanja.

Mezinec
Mezinec je odgovoren za samopodobo, stres, nervozo ... Med tem, ko z desno roko nežno držite levi mezinec, poskusite razmišljati o čem lepem. Pomagalo bo.

Surya Mudra
To je zagotovo glavni dobitek prstnih stimulatorjev. Če s palcem pritiskate prstanec k dlani in to naredite na obeh rokah hkrati, potem lahko s tem pospešite prebavo in presnovo, prav tako zmanjšujete apetit, dokazano pa ta metoda pomaga tudi pri hujšanju.

Kako?

Tak položaj prstov namreč sporoča telesu, da je telesna temperatura višja od normalne in zato vsi organi začno intenzivneje delovati, hkrati pa telo ne ustvarja novih maščobnih zalog (beri: rezerv). Zato vam priporočamo, da že med obrokom in seveda po njem vsaj z eno roko poskusite čim dlje obdržati tak položaj. Boste videli, da se boste hitro bolje počutili.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani