Česa poleti ne bi smeli jesti?
 | 
NASVET DNEVA: Ananasov kompot ima le malenkost več kalorij od svežega (47 proti 41 kalorijam na 100 gramov).

Interaktivni dodatki:


Datum: 5. JUN 20 - DOBRO JE VEDETI

Česa poleti ne bi smeli jesti?

Poletje je obdobje v letu, ko še posebej velja, da določene hrane ni dobro uživati. ne samo zato, ker redi, pač pa tudi zato, ker ni zdrava.

Zaradi visokih poletnih temperatur je pomembno poznati, kako določena hrana vpliva na telo. Če nam je vroče, ni dobro jesti hrane, ki vas dodatno ogreje.

Preveč začimb
Začimbe jedem poudarijo in izboljšajo okus, pogosto uravnavajo prebavo in grejejo telo. Poleti, ko so temperature visoke, je nerodno, če se telo ogreje še zaradi hrane.

Meso in mesne omake
Meso lahko povzroči pretirano znojenje in prebavne motnje, pri tem pa je dovolj že majhen. Poleti se izogibajte vsem vrstam mesa, tudi piščančjemu in ribam. Tako, kot povsod, velja tudi pri mesu zlato pravilo: vsako pretiravanje škodi zdravju.

Mastna hrana
Vsa hrana z veliko maščobami upočasnjuje prebavo, kar je problem vse dni v letu in ne samo poleti. Če je le mogoče, se piknik-mesu raje izognite, ali pa pojejte vsaj 3-krat manj mesa, kot zelenjave. Preveč mesa lahko povzroči tudi do zastrupitevVas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam vsebine ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani