Interaktivni dodatki:






Datum: 7. JUN 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako z ingverjem krepiti vaš organizem?

Z ingverjem si lahko močno izboljšate imunski sistem, če ga le redno in pravilno konzumirate.

Ingver spada v družino lilij in se že več kot tisočletje uporablja, kot zdravilo, začimba, lepotni pripravek in tudi kot hrana. Vsebuje namreč veliko kalcija, magnezija, vitamina B6 in V, najbogatejši pa je z gingerolov - naravno sestavino, ki izboljša delovanje črevesja, olajša in spodbuja prebavno, lajša napenjanje, preprečuje krča in celo vrsto drugih želodčnih težav.

Kapsaicin in piperin ste spojini, ki ju najdemo tudi v čiliju (pekoči papriki). Obe spojini sta izredno zdravi, vendar pekoči. Ker čilija ne morem pojesti v velikih količinah, je ingver vsekakor boljša izbira, kot čili.

Če želite optimalno izkoristiti moč ingverja, pripravite ingverjev čaj, ki ima celo več zdravilnih učinkov, kot ingver v prahu, ki ga mnogi pogosto dajejo k jedem.

Vendar pozor!

Raziskovalci so ugotovili, da prevelike količine ingverja lahko močno pospešijo metabolizem in povzročijo zgago. Preveč ingverja povzroča tudi predolg občutek sitosti, kar je lahko tudi nevarno, ali pa vsaj škodljivo, če jeste manj, kot potrebuje telo.

Prav zato bodite pozorni, da na dan ne pojeste, več kot 5 gramov ingverja, ali več kot liter ingverjevega čaja.

Sestavine:

  • 5 gramov tanko narezanih rezin ingverja
  • 1 liter vode (lahko tudi manj, če želite močnejši okus)
  • 2 limoni
  • 1 žlička medu
Priprava:

Vodo najprej zavrite in potem vanjo dodajte ingver. Kuhajte 5 do 10 minut, odstavita in ohladite. Ko bo čaj ohlajen na sobno temperaturo, dodajte sok limon in med.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani