Interaktivni dodatki:






Datum: 4. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

7 dnevnih navad, ki uničujejo lase

Na videz nepomembne stvari lahko močno vplivajo na kvaliteto vaših las. Veliko stvari vas bo presenetilo ...

Če mislite, da je kvaliteta vaših las odvisna od šampona, se motite. Šampon je pomemben, vendar ne najbolj pomemben. Veliko bolj pomembne so stvari, ki jih počnemo vsak dan, pa se jih ne zavedamo ...

1. Nosite volnene izdelke
Volneni plašči v mrzlem vremenu nas Grejejo, žal pa tudi škodijo lasem. Volna namreč ustvarja statično elektriko, ki se je lahko oprijemajo in sčasoma pride do lomljenja las. To je še posebej izrazito, če si zmočite lase.

2. Tuna
Čeprav je tuna izredno hranljivo in zdravo živilo, pa vsebuje ogromno živega srebra, to pa poleg cele vrste drugih težav pospešuje tufi izpadanje. Živo srebro je eden največjih strupov proti lepim lasem.

3. Brisača in sušilec za lase
Večina je navajena, da si lase po tuširanju izbrišemo z brisačo, pozabljamo pa, da so brisače pogosto preveč grobe za naše lasišče. Če pa po tem uporabite še sušilec, lahko povzročite veliko škodo. Med brisanjem in sušenjem lahko pride do lomljenja las, razcepljenih koncev, sušilec pa izrazito suši lase in vse vitamine, ki se jih nanesli s šamponom, uničite. Najbolje je lase sušiti na naraven način.

4. Elastični trakovi za lase
Gumice in vsi drugi elastični materiali s katerimi spnete lase (čop) izdatno povečajo izpadanje in lomljenje. Če je le mogoče, ne uporabljajte nobenih lasnih pripomočkov.

5. Balzam za lase
Balzam naredi lase prožne in bolj elastične, vendar samo, če ga nanesemo po dolžini in predvsem na konicah. Če balzam pride do korenine, je učinek mastnih in težkih las zelo očiten. Balzam uporabljajte previdno.

6. Prepogosto uporabljate suh šampon
Suhi šamponi so zadnje čase zelo popularni, vendar moramo vedeti, da taki šamponi sušijo lasišče, s tem pa povečujejo prhljaj. Če s suhim šamponom pretiravate, se poveča tudi izpadanje, hkrati pa taki šamponi tudi preprečujejo rast novih.

7. sončne očala na glavi
Sončna očala na glavi motijo prekrvavljenost last, kar povzroči vse tanjše lase in redčenje lasišča. To je še zlasti nevarno pri kovinskih očalih, zato bodite previdni ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani