Interaktivni dodatki:


Datum: 16. APR 22 - ZANIMIVOSTI

Koronavirusi so 4-krat bolj nevarni za tiste, ki hodijo ...

Sprva se je zdela hitrost hoje nepomembna, a statistika kaže na neverjetno podrobnost ob kateri marsikdo dvigne obrvi. Preberite več za kaj gre...

Dejstvo je, da je korona ustavila ves svet in ne zavedamo se povsem, da tudi vrnitev v ustaljene tirnice ne bo vrnila svet v ustaljen ritem. Tudi, če ne bi bilo virusa, bi se svet v enem letu spremenil, zdaj pa se je še bolj. Ko so znanstveniki proučevali vse mogoče podatke o naših življenjih pred in med epidemijo, jim je padel v oči prav neverjeten podatek, ki si ga ne znajo razložiti.

Raziskave potrjujejo, da ljudje, ki počasi hodijo, 4-krat pogosteje zbolijo za koronavirusom, imajo štirikrat več možnosti za težji potek bolezni in so celo 4-krat bolj ogroženi za smrt. In ne smo to! Tudi pri cepivih se kaže, da je pri "počasnejših" ljudeh vsaj dvakrat več možnosti za nastanek krvnih strdkov.

Da ne boste mislili, da je ta podatek, kar tako. V raziskavi International Journal of Obesity je sodelovalo 412.596 anketirancev srednjih let, glavne ugotovitve pa niso samo povezane s povečano telesno težo, pač pa tudi načinom premikanja. Veliko je namreč debelih ljudi, ki se gibljejo dovolj, pa so kljub vsemu zboleli.

Raziskava je potrdila povezavo hitrosti hoje in virusnih okužb, hkrati s tem pa se odpira še ena povezava in sicer zdravje srca in ožilja.

Dr. Yates, ki je vodil raziskavo, ugotavlja, da bi morale nacionalne študije javnega zdravstva poleg osnovnih statistik vsebovati še osnovne podatke o fizičnem stanju anketiranca. Pri tem pa ne gre samo za virus covid-19, pač pa za vse druge bolezni. Dejstvo je, da statistike, ki jih imamo na voljo, ne vključujejo preprostih dejstev o človeku.

Če bomo pravilno nadgradili statistike, lahko s tem rešimo veliko življenj.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani