Interaktivni dodatki:


Datum: 13. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Kaj oblika zadnjice pove o vašem zdravju?

Le redki vedo, da lahko iz oblike zadnjice ugotovimo kaj se dogaja v telesu in kje organizem odlaga maščobe. Ko spoznate te skrivnosti, boste razumeli, kako se redite.

Ko boste naslednjič opazovali zadnjice, lahko mirno rečete, da preučujete prehranske navade i zdravje mimoidočih. S spodnjimi napotki lahko odkrijete veliko več, kot si mislite. Prav tako pa lahko doma sami ocenite, kaj o vas razkriva vaša zadnjica.

Kvadratna oblika
Kvadratna oblika kaže na poln življenjski stil. Maščobe se nalagajo ob bokih, sicer pa telo razmeroma enakomerno pridobiva kilograme po celi postavi. Kvadratna zadnjica je tudi znak pomanjkanja kortizola, hormona spanja. To pomeni, da lahko lastnik takšne zadnjice premalo ali slabo spi.

Priporočilo: štejte kalorij, ne prenajedajte se, delajte pa vaje za krepitev ramen in stegen.

Oblika srca
Večinoma gre za kombinacijo velike zadnjice in ozkega pasu, ta oblika pa se pojavi, ko ste v fazi izgubljanja maščob (običajno kak teden po začetku diete, ki deluje - če vaša zadnjica po tednu dni ne doseže take oblike, potem menjajte dieto). Ta oblika zadnjice se pojavi tudi, ko ste premalo aktivni in pod stresom, signalizira pa tudi, da konzumirate preveč alkohola. Pa nikar se ne veselite srčkaste zadnjice, ker s sabo prinaša povečana tveganja za osteoartritis in celulit.

Priporočilo: delajte vaje za krepitev spodnjega dela telesa. Tek in hoja sta lahko zelo koristna.

Trikotnik
Ko se s starostjo zniža nivo esterogena v telesu, se maščobne obloge premaknejo na druge dele telesa., kar lahko prinese s sabo veliko težav. Recimo težav s srcem, tudi depresijo, šibke kosti, tveganja za nastanek urinskih okužb ...

Priporočilo: predvsem zaščitite svoje srce pred maščobo. Poskrbite za redno in zmerno telesno aktivnost. Ne pretiravajte! Ne v vadbi in ne v hrani. Agresivne diete so lahko za vas škodljive.

Okrogla zadnjica
To je oblika zdrave osebe, kjer je vse sorazmerno. Edina težava je lahko preobčutljivost na gluten, kar pa v resnici ni težave, la na pravilno in zdravo prehrano bodite pozorni.

Priporočilo: še naprej se trudite ohraniti življenjski slog "okrogle zadnjice". Saj veste, kaj imamo v mislih, kajne?!Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani