Interaktivni dodatki:






Datum: 27. MAJ 19 - ZANIMIVOSTI

Kaj je Donald Trump

Ameriški predsednik mnoge spravlja ob živce, vendar kuharji z njim nimajo težav. Ameriški mediji so natančneje raziskali njegove prehranske navade in se zgrozili ...

Prehranske navade Donalda Trumpa so grozljive. Nutricisti se strinjajo, da bi moral biti ameriški predsednik v prehranskih učbenikih naveden kot primer, kako se ne smemo prehranjevati. A kljub vsem opozorilom, Trump ostaja zvest svojim prehranskim navadam.

Zajtrk
Donald Trump ne zajtrkuje. Razen v primerih, ko mora, ko je to del protokola. Takrat vedno je pečeno slanino, jajce in koruzne kosmiče. Vsakič isto. Pravi, da je ta zajtrk kralj vseh obrokov, a ga ne pogreša, tudi če ga ni.

Malica
Še preden je postal predsednik je Trump v televizijski oddaji z Marto Stewart razkril, da je njegova najljubša malica sendvič z mesom, zelenjavo in omako, ki jo ima takrat pri roki. Stewartova je ob tem zaključila, da je pač tak jedilnik modernih milijonarjev, ki nimajo časa za skrb za zdravo prehrano, a tudi zdaj, ko za predsednikovo prehrano skrbi armada kuharjev, Trump še vedno zelo rad poseže po mesni štruci.

Pica za kosilo
Kdo nima rad pic? To je Trumpova druga najljubša jed. Mora imeti veliko sira, tanko in zapečeno hrustljavo testo, mora biti sočna z veliko prelivi in začimbami ... Ko mu je želel nekoč Obama razkriti skrivnosti začimb, mu je Trump odvrnil, da boljše začimbe, kot je origano na pici, ni. Potovanje po svetu začimb sta hitro zaključila.
To pa še ni vase ... Če vprašate Trumpa, se po pici najbolje prileže sladoled češnje in vanilije. Če pa pica ni dovolj mesnata in sočna, pa za poobedek prija tudi kak sočen hamburger, ki je prva najljubša Trumpova jed.
S čim pa Trump vse te dobrote poplakne? Z dietno kokakoli, vendar!
V ZDA so komaj prepričali starše, da svojim otrokom omejujejo dostop do sladkih pijač, Trump pa s svojim vzgledom ruši vse nutricistične dosežke. Med najbolj ogorčenimi je dr. Dariush mozaffarian, dekan fakulteta za nutricistiko na univerzi Tufts, ki opozarja, da preveč sladkorja in kofeina povečuje srčni utrip, povzroča nespečnost, migrene, soda povečuje telesno težo in tveganje za sladkorno tipa 2. Poveča se tudi tveganje za kap. Vse to zmanjšuje spomin, vse več je tudi povezav z demenco ... Mislite, da Trumpa to kaj gane? Ljudje, ki so mu blizu, povedo, da na dan popije ducat dietne kokakole.


Popoldanska malica
Hamburger, kaj pa drugega! Trump obožuje McDonald's, rad ima tudi KFC in Burger King ... Zraven pa ocvrt krompirček in dietno kokakolo. Pri Burger Kingu Rusija so celo naredili predsedniški hamburger, ki se od navadnega razlikuje samo po velikosti. Predsedniški je 2,5-krat večji od originalnega.

Alkohol
Trump ne pije alkohola. Pravi, da zato, ker je videl, kakšne grozote povzroča. Njegov starejši brat Fred Trump je namreč umrl prav zaradi alkohola, ko je bil star 41 let.
Ameriški mediji so se sicer trudili, da bi izbrskali kakšno Trumpovo fotografijo z alkoholom v roki, pa so s težavo našli samo eno in še to na srečanju predsednikov v Združenih narodih. Res je, Trump praktično ne pije alkohola.

Večerja
Trump pogosto povabi svojo družino na večerjo. Če je le mogoče, obiščejo restavracijo v enem od njegovih hotelov, drugače pa ni preveč izbirčen. Ni mu mar ali se v restavraciji zadržujejo demokrati, ali republikanci, vedno stori isto: pokliče kuharja in naroči to, kar je pred enim tednom, ko je naročil isto kot teden pred tem. Kuharji so že ugotovili, da je to edina gurmanska priložnost, da predsedniku pripravijo kaj po svojem okusu. Trumpu je malo mar za lastno prehrano in prehrano otrok. Še dobro, da je Melanija pri tem bolj dosledna.

P.S.
Še to ... Za Trumpa je dobro vse, kar je močno zapečeno, celo prepečeno, razkuhano, da meso razpada. Čeprav mu je že več strokovnjakov povedalo, da taka živila izgubijo veliko hranljive vrednosti, se Trump čudi, zakaj mu to govorijo, ko pa ima on rad zapečene stvari?!
Mimogrede: močno zapečeno meso dokazano povzroča izgubo spomina in spodbuja nastanek agresivnega raka na prostati.



Kaj je Donald Trump
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani