Interaktivni dodatki:


Datum: 1. SEP 22 - DOBRO JE VEDETI

Bananina lupina na čelu proti migreni

Skoraj vsak peti Slovenec trpi zaradi intenzivnih glavobolov, ki jih spremljajo občutljivost na svetlobo, slabost, bolečine v črevesju ter napetost v vratu in hrbtu. Tu je nekaj neobičajnih pripomočkov.

Glavoboli so zoprna stvar, večina pa zanje uporablja običajna zdravila, ki sicer lajšajo simptome, ne pa tudi vzroka. Če vam je dovolj tablet in iščete alternativnejše metode, lahko poskusite s temi. Nekatere so bolj učinkovite od tablet.

1. Kofein
Kofein pomirja bolečine migrene in ublaži vnetja. Poleg tega kofein v kombinaciji s tabletami deluje tudi do 40 % hitreje. Paziti morate le to, da ne postanete od tega odvisni in potem zdravila brez kave sploh ne bodo učinkovala.

2. Ingver
Študija iz leta 2014 je pokazala, da ingver deluje pomirjujoče, s tem pa lajša tudi simptome migrene, poleg tega pa nima nobenih stranskih učinkov. Še več! Je zelo zdrav, poln mineralov, deluje protivnetno ...

3. Bananina lupina
Ena najbolj presenetljivih metod lajšanja migrene je bananina lupina na čelu. Lupino dobro pritisnite na čelo, počakajte 20 do 30 minut, da koža absorbira kalij in bolečina bo izginila. Poskusite, je zelo učinkovito.

4. Laneno seme
Glavoboli so pogosto posledica vnetja, ki ga lahko zdravimo tudi s povečanim vnosom omega-3 maščobnih kislin. Lanena semena dodajte v juho, solato, najbolje pa je, da jih zmešate z jogurtom, ali kefirjem.

5. Ajda
Ajda je bogat vir flavonoidov, ki prav tako dokazano pomirjajo vnetja. Če imate pogoste glavobole, potem v svojo prehrano pogosteje vključite ajdo, ki je vsestransko koristna. Ajdo lahko uporabite tudi za razstrupljanje, najboljša pa je kombinacija ajde in jogurta.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani