Interaktivni dodatki:


Datum: 21. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

7 kombinacij, ki preklopijo telo iz zimskega režima v poletnega

Pozimi potrebuje telo povsem drugačno vrsto energije, kot poleti, pri spomladanskem preklopu med režimoma pa se pogosto pojavijo zoprne bolezni. Izognite se jim!

Pozimi potrebuje telo predvsem energijo, ki ga ogreje. Prav zato se do pomladi zaloge vitaminov in mineralov občutno zmanjšajo, poleg tega pa se povečajo maščobne obloge, ki jih poleti "ne potrebujemo". Zato je vsakršno hujšanje, če ste le dovolj dosledni, zelo dobrodošlo, ker telesu pomagate, da se znebi balasta, hkrati pa z zdravo in vitaminsko hrano preklopite organizem na razmere, ko ni treba več delati zalog. Če torej želite iz hrane dobiti energijo, ki vam bo pomagala pri prehodu na poletni režim, potem upoštevajte spodnje nasvete:

1. Jabolko + čokolada
Kombinacija jabolka in čokolade krepi imunski sistem, spodbuja delovanje srca in ožilja, krepi um in zmanjšuje tveganje za nastanek raka. To je ena najbolj zdravih kombinacij, ki poleg tega še pomlajuje, vendar samo, ko kombinirate s čokolado s 70 odstotki kakava ali več.

2. Ovsena kaša + pomarančni sok
Ovsena kaša v kombinaciji s sveže stisnjenim pomarančnim sokom je izredno bogat vir fenola. Ta izboljšuje prebavni sistem, kombinacija obeh pa je izreden čistilec toksinov.

3. Paradižnik + jetra
Če vas daje kronično pomanjkanje železa, utrujenost, težave z ožiljem, srcem, potem je ta kombinacija kot nalašč za vas. Vsebuje veliko askorbinske kisline, kar olajša tudi težave z dihanjem in je zaradi kopice zdravih mineralov in vitaminov to ena najhitrejših bližnjic do uravnotežene krvne slike.

4. Peteršilj + limone
Na drobno sesekljajte peteršilj in ga pomešajte s sokom limone. Prelijte z mlačno vodo in popijte. Ta kombinacija ima veliko vitamina C, deluje kot diuretik, kar pomeni, da čisti organizem pospešuje metabolizem in krepi imunski sistem.

5. Paradižnik + olivno olje
Likopen v paradižniku izboljša delovanje srca in ožilja, skupaj z olivnim oljem pa pospešuje prebavo in prezgodnje staranje. Najpomembnejša lastnost kombinacije obeh živil pa je, da preprečuje nastanek krvnih strdkov in tumorjev.

6. Zelenjava + jogurt
Najboljši je domač jogurt v katerega lahko primešate nekaj dodatkov: korenček, špinačo, zelje, celo zeleno solato ... Zelenjava namreč ima veliko vlaknin, kar pomaga absorbirati kalcij in še nekaj drugih elementov potrebnih za trdno zdravje. Poleg tega zelenjava in jogurt izboljšujejo prebavo, krepijo imunski sistem in počutje.

7. Avokado + špinača
Špinača je izjemen vir železa, mineralov in vitamina A, ko pa k temu dodamo še avokado, bodimo izredno učinkovit in zelo sitosten obrok. Špinača naj bo surova (dobro jo le operite), pri avokadu pa imate polovičko dovolj. Špinačo sesekljajte, dodajte avokadov pire in pojejte pol ure pred spanjem.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani