Interaktivni dodatki:






Datum: 21. MAR 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zakaj bi vsak človek moral občasno piti porovo vodo

Sodoben način prehranjevanja z veliko sladkorja in ogljikovih hidratov močno obremenjuje trebušno slinavko, zdravniki pa nimajo zdravil zanjo ...

Sladkorna bolezen je bolezen, ki traja do konca življenja. Gre za stanje, ko ima bolnik preveč glukoze v krvi, trebušna slinavka pa ne izloča dovolj inzulina za razgradnjo. Sodobna medicina še ni našla zdravila za to bolezen, čeprav gre za eno najbolj razširjenih bolezni na planetu, ki pesti človeštvo že kar nekaj desetletij. Je res, da gre za neozdravljivo bolezen s strahotnimi posledicami, če bolezni nimamo pod nadzorom?

Res je. Sladkorno lahko le kontroliramo, zdravimo pa ne.

Injekcije inzulina ne bodo pozdravile trebušne slinavke. Poleg tega pa obstajajo tudi naravni načini, kako znižati nivo sladkorja v krvi, ki so brez stranskih učinkov in imajo še cel kup drugih prednosti.

Eden takšnih receptov, kako obdržati nivo sladkorja v mejah normale, je tudi porova voda, ki bi jo moral piti vsakič, ko se preveč najemo sladkarij in ogljikovih hidratov. Vsaj občasno podarimo svoji trebušni slinavki nekaj premora, če se že sladkemu ne moremo povsem izogniti.

Sestavine:

  • 2 litra vode
  • 2 stebli pora
Priprava:

Por najprej narežite na kolobarje, čezenj prelijte vodo, pokrijte in pustite stati 24 ur. Naslednji dan to juho precedite in čez dan pijte to vodo.

S porovo vodo lahko odlično nadzirate razmerje sladkorja v krvi. Popiti morate seveda vso tekočino (2 litra), ker boste že s tem poskrbeli, da vaše telo ne dehidrira, kar je pogost spremljevalec sladkorne.

Kaj pa narediti s preostankom pora?

Lahko ga uporabite v solati, zelenjavni juhi in pri kuhi drugih jedi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
por
 
sladkorna
 
trebušna slinavka
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani