Interaktivni dodatki:






Datum: 6. FEB 22 - DOBRO JE VEDETI

Totalni internetni hit: alkalna voda za čiščenje organizma

Ravnotežje je ključ do trdnega zdravja. Še zlasti to velja za pH ravnotežje. Preberite nekaj nasvetov za alkalno vodo.

pH ravnotežje je ključnega pomena za naše zdravje. Namreč, ko jemo preveč kislo hrano, skuša telo vzpostaviti nevtralno stanje, kar stori s sproščanjem alkalno bogatih mineralov, kot so kalcij, fosfor in magnezij. Če organizem nima na zalogi dovolj teh mineralov, potem načne zaloge v kosteh, zobeh in drugih organih. To pa v vsakem primeru povzroči občutek utrujenosti, zaspanosti, imunski sistem pade, to pa povzroči celo vrsto zdravstvenih težav.

Ker pa so magnezij, fosfor in kalcij v tem času izredno pomembni, je dobro poznati nekaj trikov, kako pripraviti alkalno vodo in s tem nevtralizirati vpliv zakisane hrane.

Jabolčni kis: jabolčni kis velja za eno najbolj univerzalnih domačih zdravil. V pol kozarca vode dajte dve žlički jabolčnega kisa ...

Bazilika: je super začimba, ki med drugim pomaga pri obnovi pH ravnovesja. Bazilika je močan antioksidant, deluje protiglivično in protivnetno. Iz nekaj listov bazilike v možnarju naredite pesto in ga pomešajte z mlačno vodo.

Med: med izboljšuje prebavo, deluje antiseptično in protivnetno, poleg tega pa je tudi nizo-alkalen. V kozarec mlačne vode raztopite žlico medu. Napitek je zelo okusen in zdrav.

Limona: limona vsebuje veliko vitamina C, kalcija, magnezija, fosforja, kalija, ima tudi veliko vitamina A, B1, B6 in B9. Pol limone stisnite v kozarec mlačne vode.

Kdaj piti?

Alkalno vodo je najbolje piti zjutraj na tešče in pred spanjem. Vedno uporabite mlačno vodo in nikdar hladne, pa tudi prevroče ne. Priporočamo še, da alkalno vodo pijete vsaj 5 dni zapored.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani