Interaktivni dodatki:


Datum: 6. FEB 24 - DOBRO JE VEDETI

Živila, ki jih nikdar ne bi smeli dati v hladilnik

Če boste ta živila dali v hladilnik, boste pospešili njihovo gnitje in izgubili večino hranljivih snovi

Ta živila nikdar ne dajajte v hladilnik, pa naj bo zima ali poletje. S tem boste izgubili večino hranljivih snovi, pogosto se spremeni tudi okus, tekstura, pospešili pa boste tudi procese gnitja. Zato bodite previdni.

Avokado
Neolupljen avokado v hladilniku začne hitro absorbirati vlago in postane mehak. Raje ga hranite v košari s sadjem pri sobni temperaturi.

Krompir
Krompir ohrani svojo hranilno vrednost, če ga hranimo pri temperaturi okrog 7 stopinj Celzija. Če ga hranimo na mrzlem, dobi neprijeten sladkoben okus. Prav zato je krompir najbolje shraniti v papirnati vrečki pri sobni temperaturi.

Čokolada
Nizka temperatura v čokoladi povzroči kristalizacijo saharoze, ki čez čas priplava na površje, na čokoladi pa se pojavijo bele lise. To je znak, da ima čokolada preveč sladkorja.

Tropsko sadje
Tropsko sadje je navajeno na toplo in na veliko sonca. Če ga shranite v hladilnik, bo začelo hitro gniti.

Stročji fižol
Že res, da fižol v hladilniku vzdrži tudi do enega leta, vendar bo že po enem dnevu izgubil vse hranljive snovi.

Čebula
Vlaga iz hladilnika zmehča čebulo, ji spremeni teksturo, tudi okus. Poleg tega vlažna čebula pospeši razvoj škodljivih bakterij in plesni.

Kava
Znano je, da kava hitro in močno absorbira vonjave iz prostora, zato hitro zgubi okus. Kava tako prevzame vonj in okuse stvari iz hladilnika. Kavo vedno hranite v suhmem in temnem prostoru.

Olivno olje
Optimalna temperatura za shranjevanje olivnega olja je 12 do 16 stopinj Celzija. Če je izpostavljeno nižjim temperaturam postane gostejše in neprijetnega okusa.

Med
Nizka temperatura in vlada povečata stopnjo kristalizacije medu, kar mu spremeni okus in vrsto drugih lastnost. Med hranite pri sobni temperaturi, pa bo trajal večno.

Paradižnik
Poleg sprememb v okusu in teksturi paradižnik v hladilniku začne hitreje gniti, postane mehkejši.

Kruh
Mnogi mislijo, da kruh v hladilniku ostane svež, a je učinek ravno nasproten. Kruh v hladilniku se hitreje posuši in postara. Kruh hranite v papirnati vrečki na sobni temperaturi.

Banane
Ste opazili, da pozimi banane hitreje gnijejo? Banane v hladilniku popolnoma počrnijo in hitreje gnijejo.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani