Interaktivni dodatki:






Datum: 13. FEB 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zdrava zelena večerja iz kozarca

Večerja iz kozarca je postal svetovni hit, ko ga priporočajo fitnes trenerji iz Hollywooda vsem, ki delajo do večera ...

Današnji tempo je tak, da delamo čez cel dan, zvečer pa običajno nimamo ne moči in tudi ne volje, da bi šli na fitnes in se poskrbeli za zdrav obrok. Tudi zato osebni svetovalci priporočajo, da hodite na treninge zjutraj ...

Kaj tako skrivnostnega pa je v zeleni večerji iz kozarca?

V resnici gre za same zdrave sestavine, ki organizmu zagotavljajo dovolj kalcija, proteinov, mineralov, vlaknin, pa tudi sladkorja. Priporočamo ga športnikom, pa tudi tistim, ki cel dan presedite v pisarni. Napitek vam bo pomagal obvladovati apetit, deluje rahlo odvajalno, čisti organizem in uravnava prebavo. Kar pa je najpomembneje: mimogrede še pomaga pri topljenju maščob tako, da lahko z rednim pitjem na teden shujšate tudi do 2 kilograma in več. Seveda je pri tretmanu za hujšanje pomembno, da zvečer ne jeste ničesar več in, da je zelen kozarec zdravja vaš zadnji obrok, ki ga spijete vsaj eno uro pred spanjem. Po tem lahko pijete le vodo.

Sestavine:

  • brokoli
  • jabolko
  • pest špinače
  • žlica medu
  • pest naribanega korenčka
  • 2 žlici ovsenih kosmičev
  • 1 žlica zmletih lanenih semen
  • pest orehov
Priprava:

Vse sestavine naj bodo sveže pripravljene (sveže nariban korenček, sveže zmleta lanena semena ...). Prav tako naj vas ne skrbijo količine. Toliko, kot lahko zajamete v pest, je najbolj pravična merica. Le pri brokoliju ste lahko nekoliko bolj radodarni, lahko celo pretiravate. Brokoli ima namreč veliko antioksidantov, je zelo zdravilen in hranljiv, zato naj bo tudi sicer pogosteje na vašem jedilniku.

Ko imate vse sestavine pripravljene, jih dajte v mešalnik in miksajte vsaj 30 minut, da dobite gladko in homogeno zmes. Miksajte vsaj 30 sekund.

Če je mešanica pregosta, lahko dodate malo vode.

Tako pripravljeno "večerjo" pijte počasi in po požirkih. Potrudite se, da boste v tekoči zeleni večerji uživali vsaj 20 minut.

Pa dober tek.



Zdrava zelena večerja iz kozarca
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani