| 
NASVET DNEVA: Alge so izredno hranljive, a imajo eno pomanjkljivost. Imajo veliko natrija.

Interaktivni dodatki:


Datum: 9. DEC 21 - ZANIMIVOSTI

Imate zamašen nos? S temi vajami nič več!

Ena od najbolj zoprnih nadlog zimskih bolezni je zamašen nos, ki pa se ga lahko znebite s temi preprostimi vajami ...

Pozimi je zamašen nos velika nadloga. je posledica toplega in suhega zraka, zamašenih sinusov, kemična zdravila pa le redko pomagajo. Običajno je prej konec zime, ali konec kurilne sezone.

Če vas torej daje zamašen nos, si lahko pomagate s to vajo. Nič težkega ni in jo lahko delate tudi v pisarni, kjerkoli. Pravzaprav je priporočljivo, če bi jo delali vsaj vsake 4 ure (lahko tudi pogosteje). Tudi zato, da ohranjate kolikor je le mogoče vlažno sluznico v nosni votlini.

Seveda pa redno prezračevanje tudi pride prav.

Kako gre vaja?

1. S prsti obeh rok nežno pritisnite na predelu nad ključnico. To storite približno 50-krat v enakomernem ritmu. Ni vam treba hiteti.

2. Nato si približno minuto z obema rokama masirajte vrat.

3. Roke imejte še naprej v poziciji za vratom. Sklenite prste in s težo svojih rok spet za približno minuto pritiskajte na zadnji del vratu.

4. V zadnji fazi z obema rokama približno dve minuti masirajte predel za ušesi.

Pri teh vajah je tako, da morate sami ugotoviti, ali je minuta masaže dovolj. Posamezne faze so lahko daljše, ali krajše. Ko najdete pravo kombinacijo zase, boste videli, da je ta metoda veliko bolj zdrava od katerokoli zdravilo.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani