Interaktivni dodatki:






Datum: 16. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Čudežna molekula, ki jo svet pozna že 4000 let, a ji ni posvetil veliko pozornosti

Leta 2013 se je sprva v reklamah pojavilo ime resveratrol, kot čudežna molekula, ki pomaga pri hujšanju, šele lani pa so razložili, da gre za povsem običajno stvar ...

Neka mlada Angležinja je leta 2010 močno zbolela. Zdravniki so ji našteli cel kup bolezni, ker pa je bil njen imunski sistem močno načet, telo pa izčrpano, so ji napovedali samo še nekaj mesecev življenja.

Leta 2012 je naneslo, da je mladenka morala k zdravniku v Washingtonu v ZDA, kjer jo je čakalo presenečenje. Njena krvna slika je bila popolna, zdravje trdno, o boleznih, ki jih je imela pred dvema letoma pa ne duha ne sluha. Ko je Angležinja razlagala zdravnikom, da je v resnici na smrt bolna, ji nihče ni verjel. Prepričani so bili, da je šlo pri prvi diagnozi za napako.

Testi so hitro pokazali v katerem grmu se skriva skrivnost. Angležinja je imela v krvi nenavadno veliko resveratrola.

Že takoj prve raziskave so pokazale, da ne gre za običajno sestavino, pač pa so molekule resveratrola že skoraj čudežne. Njihov vpliv na srce, ožilje, celo rakave celice je tako neverjeten, da se niti najboljša zdravila ne morejo primerjati z njimi.

Leta 2013 je postal resveratrol najbolj priljubljeno prehransko dopolnilo v ZDA.

Ko so mlado Angležinjo vprašali, kako je prišla do te snovi, je postregla s preprostim receptom: vsak večer sem pred spanjem popila kozarec rdečega vina.

Rdeče vino namreč pomaga pri hitrejšem in lažjem izgorevanju kalorij, preprečuje debelost, zmanjšuje maščobe v krvi, ustavlja napredovanje rakavih celic. Seveda to velja le, če popijete kozarec vina in ne cele steklenice, pa še to pol ure pred spanjem in pod pogojem, da po tem ne jeste ničesar več.

Alternativni viri resveratrola so tudi borovnice, jagode, grozdje ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
vino
 
borovnice
 
jagode
 
grozdje
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani