Interaktivni dodatki:


Datum: 23. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Čisti črevesje do zadnjega atoma in zdravi Crohnovo bolezen

Nečistoče v črevesju so pogosto vzrok bolezni. S pravo kombinacijo sestavin bo vaše zdravje bistveno boljše ...

Ta napitek priporočamo vsem. Tudi tistim, ki nimate nobenih težav. Napitek namreč poleg čistilne funkcije tudi močno izboljša absorpcijso sposobnost debelega črevesa, ima pa tudi celo vrsto hranljivih lastnosti.

Sestavine:

  • 1 jabolko
  • 1 žlica lanenih semen
  • 1 žlica chia semen
  • 1 žlica medu
  • 1 dcl vode
Priprava:

Vse sestavine dobro premešajte in počakajte 15 minut, da chia semena narastejo. Pijte to na tešče vsaj tri dni zapored, priporočamo pa najmanj teden dni.

Jabolka vsebujejo topne in netopne vlaknine, ki pospešujejo delovanje črevesja. Lanena semena vsebujejo poleg vlaknin še antioksidante in omega-3 maščobne kisline. Lanena semena med drugim zdravijo in preprečujejo raka na debelem črevesu. Chia semena vsebujejo veliko vitaminov, mineralov in hranljivih snovi, ki izboljšujejo zdravje srca in ožilja ter zdravijo prebavni trakt. Med pa temu napitku doda antibakterijsko moč ter protiglivične, protivirusne in antiseptične lastnosti. Tudi med ščiti pred rakom črevesa.

Crohnova bolezn

Zelo pomembna lastnost tega napitka je, da preprečuje nastanek Crohnove bolezni. Crohnova bolezen je nanreč avtoimunska bolezen, pri kateri lastni imunski sistem napada gastrointestinalni trakt ter s tem povzroča kronična vnetja. Napredovanje bolezni lahko pripelje do obstrukcije črevesja, do zapleta pa pride, če razjede predrejo črevesno steno in se črevesne bakterije razširijo ter inficirajo notranje organe.

Preventiva je najboljše zdravilo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani