Interaktivni dodatki:


Datum: 19. OKT 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Sevanja vseh vrst nas ubijajo

Verjetno niste pomislili, da imate na dosegu roke rastlino, ki zmanjša negativne vplive sevanja in vas pozdravi najhujših bolezni

Pogosta uporaba mobilnih telefonov, pa tudi izpostavljenost brezžičnemu internetu, telefonskim baznim postajam in kopici drugih virov sevanja, rojeva vrsto bolezni, ki jih človeštvo prej ni poznalo. Če smo izpostavljeni sevanju, nastanejo v telesu prosti radikali, ki so zametek rakastnih obolenj, zato je zelo pomembno, da te radikale čim prej nevtraliziramo. Zelo učinkovita snov za to je karnosol oziroma karnosolična kislina, ki se je izkazala za zelo učinkovito sredstvo tudi pri boju z rakom na jetrih, ledvicah, črevesju in pljučih.

In kje najdemo največ karnosola?

V rožmarinu.

Rožmarin so kot zdravilno zelišče cenili že stari Grki in Rimljani. Rožmarinovo kadilo je bilo posvečeno Afroditi, boginji ljubezni. Danes se največ uporablja v francoski in italijanski kuhinji, v medicini pa ugotavljajo, da ima rožmarin dve sestavini, ki jih ne najdemo nikjer drugje in, ki sta zelo zanimivi zlasti za zdravljenje rakavih obolenj. Poleg karnosola je tu še rosmanol, ki pa deluje predvsem na tumorje in razraščanje metastaz.

Priporočljivo je, da bi vsakih tri dni popili rožmarinov zvarek. Pripravite ga tako, da vzamete pol žličke svežega rožmarina na drobno nasekljanega, ki ga prelijete z decilitrom vrele vode. Pustite stati 5 do 10 minut, nato pa (neprecejeno) popijte. Na tak način boste dobili največ koristnih sestavin v telo.

Vendar bodite previdni. Rožmarin ima tudi svojo negativno plat. Škodljiv je lahko za epileptike, pa ljudi z visokim krvnim tlakom, nosečnice, draži kožo, še posebej, če ste izpostavljeni soncu. Prav tako ni primeren za otroke, še posebej ne hiperaktivne.

A naj vas to ne prestraši. Rožmarin lahko brez skrbi dodajate jedem, občasno popijete tudi kak čaj. To bo vašemu zdravju zagotovo koristilo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani