Interaktivni dodatki:






Datum: 23. OKT 21 - DOBRO JE VEDETI

Najmočnejši morilec raka je po hotelih prepovedan

Jackfruit je tropski sadež, ki se na lestvici znanstveno potrjenih morilcev rakavih celic uvršča najvišje, vendar ...

Jackfruit oziroma kruhovec je zelo nenavaden sadež, ki ga nikjer po svetu ne marajo. Ko začne gniti (to pa je zelo hitro), oddaja zelo neprijeten vonj, ki se ga ni mogoče znebiti. Prav zaradi tega boste v deželah okrog ekvatorja naleteli tudi na nalepko, ki gostom prepoveduje, da bi v sobe vnašali in uživali jackfruit v kakršni koli obliki.

Najpomembnejša lastnost jackfruita je, da ima veliko vitaminov C, B6 in A. Ima tudi ogromno, ampak res ogromno železa, kalija, magnezija in kalcija. Jackfruit ima še veliko vlaknin, na vrh lestvice živil, ki preprečujejo razvoj rakavih celic, pa se je zavihtel predvsem zaradi velikega deleža kompleksa vitaminov B. Leta 2013 so namreč na National Cancer Institute (NCI) izvedli veliko raziskavo med več kot 10.000 pacienti, kjer se je jackfruit izkazali za daleč najbolj učinkovitega.

Pri bolnikih z rakom na debelem črevesu so po samo dveh tednih rednega uživanja (100 gramov jackfruita pol ure pred obrokom) zabeležili opazno izboljšanje, celo ozdravitev.Snovi, kot so ditohranila, saponinn, lignan in izoflavon, dokazani preprečujejo in zdravijo rakaj in s tem preprečujejo nastanek prostih radikalov v telesu zaradi katerih nastajajo tumorji. Fitonutrienti so namreč bistvenega pomena pri zaščiti pred nastankom rakavih celic. Obstoja več kot 10.000 vrst fitohranil in 3 med njimi, ki najbolj učinkovito zdravijo raka, so prav v jackfruitu.

Na drugi strani pa imata izoflavon in lignan veliko sposobnost vezave na estrogenske receptorje, kar je pomembna lastnost predvsem za ženske. Pri ženskah, ki so redno uživale jackfruit, je bilo z naskokom manj raka na jajčnikih in dojkah. Tudi pri premagovanju hormonskih neravnovesij se je jackfruit izkazal kot idealen sopotnik.

100 gramov jackfruita ali kruhovca ima samo 648 J (155 kalorij), od tega le 16 J (4 kalorij) maščob. V kitajski tradicionalni medicini je tisočletja veljal za najbolj zdrav in hranljiv sadež.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani