Interaktivni dodatki:


Datum: 23. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Osvobodite se strupov v debelem črevesju

Poleg tega, da čisti telo in ga razstruplja, vam bo ta napitek dal energijo in okrepil živčni sistem

Že stari Grki so uporabljali ta recept, da so se znebili neprebavljene hrane in odvečne sluzi. Verjeli so, da ta napitek zdravi telo, pa so ga zato pili skoraj tako pogosto, kot mi danes jemo tablete proti glavobolu. Danes vemo, da ima ta napitek veliko bolj pomembnih funkcij in, da lahko z njim zdravimo in preprečimo kronično utrujenost, glavobol, težave s pritiskom, holesterolom, poleg tega pa pomaga uravnavati telesno težo (če imate višek kilogramov, vam jih učinkovito raztopi).

A najpomembnejša lastnost tega napitka je vendarle čistilna. Debelo črevo je namreč najbolj izpostavljen del in zato je prav, da ga občasno očistite strupov - to velja tudi, če jeste zdravo hrano.

Sestavine:

  • 2 žlici domačega jabolčnega kisa
  • 1 žlica domačega medu
  • 2 dcl prekuhane in ohlajene vode
Priprava:

Uporabite prekuhano vodo, ki naj se ohladi na sobno temperaturo. Med in kis naj bosta domača, ker le tako imata dovolj hranljivih snovi. Vse skupaj zmešajte, počakajte, da se med povsem raztopi, in potem popijte. Pijte zjutraj na tešče in sicer 20 minut pred obrokom (zajtrkom, kosilom, večerjo - torej 3x na dan).

Če se odločite za občasno preventivno kuro, potem bodite vztrajni in pred obroki pijte vsaj teden dni. V tem času se vam bo črevesje vsaj toliko očistilo, da mesec ali dva ne bi smeli imeti nobenih težav. Seveda pa je to odvisno od cele vrste dejavnikov, je pa to pravi korak k trdnejšemu zdravju.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
med
 
jabolčni kis
 
voda
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani