Interaktivni dodatki:


Datum: 14. OKT 21 - DOBRO JE VEDETI

Presenetljivi triki, ki upočasnjujejo staranje

Predstavljamo vam 10 neverjetnih trikov, ki še kako močno vplivajo na procese staranja ...

1. Ne jejte veliko maščob
Za preprečevanje gub so bistvenega pomena omega-3 maščobne kisline, ki pomagajo koži, da je voljna in gladka. Manj maščob pomeni tudi manj procesov, ki povzročajo staranje..

2. Nikdar ne pijte po slamici
Ko pijete po slamici, morate usta našobiti, s tem pa poudarjate gube okoli ust. Podobno velja tudi za kajenje.

3. Spanje na svoji strani postelje
Nekateri strokovnjaki pravijo, da gube nastanejo tudi zato, ker vedno spite v istem položaju na isti strani postelje. Bolj mladostni izgled in manj obraznih gubic boste imeli, če boste spali na različnih mestih, sicer pa je najboljši položaj za lepoto spanje na hrbtu.

4. Slaba drža
Neravna hrbtenica in prisiljena drža ustvarja napetosti, ki povzročijo bolečine in utrujenost. Vse to se vam najprej vidi na obrazu - podočnjaki, poudarjene gube ...

5. Zaščita pred soncem
Glavni vzrok za prehitro staranje kože je prekomerna izpostavljenost UV žarkom. Koža si zasluži zaščito v vsakem trenutku in ne samo na dopustu.

6. (Pre)topli prostori
Uporaba grlnih naprav kožo izsuši, ji vzame elastičnost in še dodatno obremeni. Poleg preveč suhe kože so tu še preveč suhi lasje, nohti. Še večji problem pa je, če ogrevate spalni prostor tudi ponoči.

7. Sladkor
Sladkor je slab za zdravje in počutje, povzroča stres, redi in povečuje depresivna tveganja. Čeprav nekateri verjamejo, da se po dozi sladkega bolje počutijo, pa je to zelo kratkotrajna "sreča".

8. Preveč gledanja televizije
Neka študija je pokazala, da se nam za vsako uro gledanja televizije pričakovana življenjska doba zniža za 22 minut. V resnici za to ne gre kriviti televizijo, pač pa je krivo posedanje po kavču, prigrizki, premajhna telesna aktivnost. Če se vsak dan sprehodite vsaj 30 minut, lahko s tem kapitalom brez skrbi gledate televizijo 4 ure.

9. Pomanjkanje spanja
Človek bi naj spal vsaj 7 ur na dan. Seveda je to odvisno od starosti, spola in cele vrste drugih vplivov. Poleg tega dovolj spanja krepi možgane, krepi pa tudi duševno in fizično kondicijo. Premalo spanja tudi upočasnjuje naše gibe.

10. Stres
Celični stres, ki je posledica psihološkega stresa povzroča resne poškodbe celic, kar pa pospešuje procese staranja. Zato: v službi se nikar ne pustite znervirati, ker to vpliva na zdravje celotne družine.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani