Interaktivni dodatki:






Datum: 29. OKT 23 - DOBRO JE VEDETI

Ne jejte ingverja, če se prepoznate v vsaj eni od teh kategoriji

V grobem obstajajo štiri skupine, ki naj ne bi jedle ingverja. Se najdete v kateri?

Ingver je rastlinski gomolj, ki je izjemno koristen za zdravje, vendar ne za vse. Zdravstveni strokovnjaki so definirali štiri skupine, ki jim uživanje ingverja odsvetujejo:

1. Nosečnice
Ingver lahko pri nosečnicah povzroči ali prezgoden splav ali prezgodno rojstvo otroka. Nosečnice bi se morale popolnoma izogibati ingverja. Podobno velja tudi za tiste, ki se trudite, da bi zanosile ...

2. Suhi ljudje
Ker ingver pomaga organizmu pri raztapljanju maščob, ga tisti, ki imate manj kilogramov od idealne teže, sploh ne bi smeli uživati. Preveč ingverja lahko porabi še tisto malo zalog, ki jih ima vaše telo, to pa lahko povzroči resne poškodbe notranjih organov, dehidracijo in celo smrt. Ingver je idealen samo za tiste z nekaj več zaloge.

3. Strdki v krvi
Tisti, ki imajo težave z beljakovinami v krvi, ali pa jih mučijo krvni strdki, bi se prav tako morali izogibati ingverju, ker se stanje lahko čez noč poslabša. Tudi če nimate teh težav, je priporočeno, da ingver uživate v majhnih količinah enakomerno čez dan. Velike količine ingverja naenkrat (to je 5 gramov ali več) so lahko škodljive.

4. Kombinacija zdravil
Če jemljete kakršnakoli zdravila (lahko je tudi povsem nedolžen aspirin), ne jejte ingverja, ker obstaja cel kup substanc, ki jih ingver nevtralizira in so pogoste sestavine zdravil. Če že ne morete brez ingverja, potem naj med zdravilom in ingverjevim obrokom mineta vsaj dve uri.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani